Kestel'in Dört Bir Yanindan Müzik Sesleri Yükseldi

Kestel Belediyesi, 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nü 4 farkli noktada gerçeklesen konserlerle kutladi. Müzigin coskusu parklara ve meydanlara tasinirken, yogun katilimla gerçeklesen etkinlik büyük begeni topladi.

Kestel'in Dört Bir Yanindan Müzik Sesleri Yükseldi
1981 yilinda Fransa’da baslayan ve günümüzde yüzlerce ülkede kutlanan Dünya Müzik Günü, Bursa’nin Kestel ilçesinde de kutlandi. Kestel Belediyesi tarafindan, Merkez Aile Parki, Ugur Mumcu Parki, TOKI Esentepe Parki ve Kanuni Parki’nda kurulan sahnelerde, mikrofon basina geçen sanatçilar, Kestellilere keyifli anlar yasatti. Profesyonel sanatçilarin yani sira, amatör sanatçilarda müzik günü etkinliginde yerini aldi. 4 farkli noktada gerçeklesen konserlerde, Kestelliler gönüllerince eglenerek, sarkilara eslik etti. Kestel Belediyesi, konserlere ulasamayan vatandaslari da unutmayarak, sosyal medya üzerinden canli yayin gerçeklestirip, vatandaslara konserleri izleme firsati sundu.

‘’Bu tür etkinliklerimizle pandeminin etkisini psikolojik olarak üstümüzden atacagiz’’

Merkez Aile Parki’nda gerçeklesen konsere, Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, Baskan Yardimcilari, Meclis Üyeleri ve Siyasi Parti Temsilcileri katilim sagladi. Konserin ardindan tüm sanatçilara tesekkür eden ve çiçek hediye eden Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, herkesin 21 Haziran Dünya Müzik Günü’nü kutladi. Baskan Tanir, ‘’Uzun bir aradan sonra böyle bir etkinlikte hemserilerimizin karsisina çikmanin heyecanini yasiyoruz. Pandemi ile mücadelede yeni bir döneme girmemiz ile, yüz yüze konserlere hasret kalan hemserilerimizi Dünya Sanat Günü vesilesiyle, müzikle bulusturduk. Geçirdigimiz bu zor zamanlarda müzisyenlerin ve müzigin hayatimizda ne kadar önemli bir yer kapladigini anlamis olduk. Bu tür etkinliklerimiz ile bu pandeminin etkisini, psikolojik olarak üstümüzden atacagiz. Ben ve ekibimiz, hemserilerimizin sosyal hayati, huzuru ve refahi için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerimizin sayisi gün geçtikçe arttiriyoruz, arttirmaya devam edecegiz. Kestel için çalisiyoruz, çünkü Kestel’i ve hemserilerimizi çok seviyoruz ’’ diye konustu.

Kaynak: İHA