Kenya'da Tarihi Ralli 19 Yil Aradan Sonra Yeniden Düzenleniyor

Dünya Ralli Sampiyonasi'nin (WRC) Kenya ayagi, 19 yil aradan sonra yeniden düzenleniyor.

Kenya Devlet Baskani Uhuru Kenyatta, baskent Nairobi'de dün yaptigi konusmada, rallinin, ülke tanitimi ve spor dünyasi açisindan önemli bir adim oldugunu söyledi.

Yaklasik 19 yil sonra Kenya'da yeniden ralli düzenlendigine dikkati çeken Kenyatta, 2002'de Kenya'nin ralli takviminden çikarildigini ve yarisin yeniden baslamasinin sadece ülkesi için degil, Afrika için de bir firsat oldugunu belirtti.

Yarisi izleyen Kenyali Tabitha Joan Nduku, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Ralli için isimi birakip geldim. Etkinliklerin çogu hafta sonunda yapilacak ancak bu tarihi anin bir parçasi olmak istedim." dedi.

- Dünya Ralli Sampiyonasi

Motor sporlarinin en önemli organizasyonlarindan Dünya Ralli Sampiyonasi’nda 12 ayakli 2021 takviminin altinci rallisi, Kenya’da kosuluyor.

Ilk kez 1953'te Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in taç giyme törenini anmak için düzenlenen rallinin Kenya bölümü, yeterli finansman bulunamamasi nedeniyle 2002 yilinda takvimden çikartilmisti.

24-27 Haziran tarihlerinde düzenlenen, 18 etaptan olusan toplam 320,19 kilometrelik bu yaris, WRC’nin 2002 yilindan bu yana ilk Afrika duragi olarak öne çikiyor.

Geride kalan 5 rallinin 3’ünü kazanarak pilotlar siralamasinda 106 puanla lider olan Red Bull sporcusu Sebastien Ogier’i diger Red Bull sporcusu Elyfn Evans 11 puan geriden takip ediyor. 77 puani bulunan Red Bull sporcusu Thierry Neuville ise üçüncü sirada yer aliyor.

Kaynak: AA