Jandarma Komandolar Osmaniye'den Dualarla Suriye'ye Ugurlandi

Suriye'de terörden arindirilan bölgelerde görev yapacak Osmaniye Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanligi timleri, düzenlenen törenin ardindan dualarla görev yerlerine ugurlandi.

Jandarma Komandolar Osmaniye'den Dualarla Suriye'ye Ugurlandi
Il Jandarma Komutanliginda düzenlenen törene, Osmaniye Valisi Erdinç Yilmaz, Belediye Baskani Kadir Kara, Adana Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ibrahim Koyuer, Osmaniye Garnizon Komutani Topçu Albay Gürsel Kanca, Il Jandarma Komutani Albay Zafer Tombul, askeri ve mülki erkan ile askerlerin aileleri ve yakinlari katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan konusan Vali Yilmaz, kahramanca görev yapan komandolara yeni görevlerinde basarilar diledi.

Komandolarin ailelerine de seslenen Yilmaz, "Komandolarimizin kiymetli aileleri sizlerle gurur duyuyoruz. Iyi ki böyle komandolar yetistirmissiniz, vatan sizinle gurur duyuyor. Kahramanlarimizin sanli bayragimizi bugüne kadar hep en yüksekte dalgalandirdi, bugün de dalgalandirmaya devam edecek, süpheniz olmasin." dedi.

Adana Jandarma Bölge Komutani Tuggeneral Ibrahim Koyuer de Suriye'de yürütülen faaliyetler ve alinan tedbirler sayesinde terör örgütünün bölgede ve ülkede bitme noktasina geldigini söyledi.

Son 10 yildir Suriye'de bir kaos ve iç savasin hüküm sürdügünü hatirlatan Koyuer, "Sunu unutmayin ki Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bütün dünyaya haykirdigimiz dis politikanin geregi, bölgedeki yangini kontrol altinda tutmak için ordayiz. Varligimiz sayesinde ülke içerisindeki terör olaylari minimuma düstü. Ayrica Türk milleti olarak atalarimizdan gördügümüz gibi her zaman mazlumun yaninda olduk. Simdi sira sizde. Onlarin siginabilecegi bir Türkiye'si var ancak unutmayin bizim öyle bir sansimiz yok." ifadelerini kullandi.

Osmaniye Jandarma Komutani Albay Zafer Tombul ise Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmiste Kore, Kibris, Bosna Hersek, Kosova, Irak, Afganistan ve Libya'da oldugu gibi Suriye'de de Türk Silahli Kuvvetleri, jandarmasi ve polisi ile barisi desteklemeye devam edecegini belirtti.

Konusmalarin ardindan Il Müftüsü Ali Çakmak, komandolar ve sehitler içi dua etti.

Komando andinin okunmasinin ardindan aileleriyle vedalasan askerler, Suriye'deki üs bölgelerine ugurlandi.

Kaynak: AA