Israil'de Yeni Bir Antik Insan Türü Bulundu

Israil’de yürütülen çalismalarda 100 bin yildan daha uzun bir süre önce yasamis ve daha önce kesfedilmemis bir insan türüne rastlandi.

Israil'de Yeni Bir Antik Insan Türü Bulundu
Israil’de bilim insanlari yeni bir antik insan türü kesfetti. Ramla kenti yakinlarinda yürütülen çalismalarda 100 bin yildan daha uzun bir süre önce yasamis ve daha önce kesfedilmemis bir insan türü bulundugu duyuruldu. Arastirma ekibi, bulunan kalintinin Avrupa’da Neandertallere ve Asya’daki diger insanlara kiyasla daha eski bir türden geldigini düsünüyor. Bilim insanlari kesfe "Nesher Ramla Homo Type" adini verdiklerini belirtirken, bunlarin çok eski bir insan grubunun son üyelerinden oldugu ihtimali üzerinde duruluyor. Tel Aviv Üniversitesinden Dr. Hila May, yapilan çalismanin insanligin gelisimine isik tuttugunu belirtti.

May, yeni bulunan türün yerel bir grup oldugunu ifade ederken, Nesher Ramla Homo grubunun ilk üyelerinin yaklasik 400 bin yil önce Yakin Dogu’da bulundugunu vurguladi. Dr. May ayrica, bu insanlarin Neandertallerin atalari olabilecegini öne sürdü.
Kaynak: İHA