Eski Futbolcu Ridvan Dilmen'e Hakaretten Yargilanan Ahmet Çakar Beraat Etti

Çakar savunmasinda, dava konusu tweetini eski ABD Baskani Trump'a yönelik yazdigini belirtti.

Eski futbolcu Ridvan Dilmen'e hakaret ettigi iddiasiyla 2 yil 4 aya kadar hapis cezasi istemiyle yargilanan eski hakem Ahmet Çakar'in beraatine karar verildi.

Istanbul 42. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya sanik Çakar ve avukati Esennur Ezgi katildi. Sikayetçi Dilmen'i ise avukati Emine Nur Çakir temsil etti.

Kimlik tespitinde emekli doktor ve spor yorumcusu oldugunu söyleyen, aylik gelirini 26 bin 500 lira olarak beyan eden Çakar, savunmasinda üzerine atili suçlamayi kabul etmedigini söyledi.

Söz konusu paylasimi, Dilmen'i kastederek yapmadigini savunan Çakar, "Ridvan ile 40 yillik arkadasiz. Suç tarihinden 3 ay kadar önce aramizda bir tartisma yasanmisti. Aramiz biraz limoniydi ancak ben bu yazida onu kastetmedim. Bu paylasimi eski ABD baskani Trump için yazmistim." dedi.

Sikayetçi Dilmen'in avukati Çakir, müvekkilinin koronavirüs nedeniyle durusmaya katilamadigini, saniga yönelik sikayetlerinin devam ettigini söyledi.

Sanik avukati Ezgi ise müvekkilinin Dilmen'e yönelik herhangi bir hakaret kasti olmadigini ifade ederek, beraat talebinde bulundu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, Ridvan Dilmen'in kamuoyundaki lakabinin "Seytan Ridvan" oldugunu belirterek, "iblis" kelimesinin Türk Dil Kurumunda seytanla es anlamli oldugu, bu haliyle sanigin suç isleme kastinin bulunmadigini söyledi.

Sanigin savunmasinda söz konusu tweeti sikayetçiye degil de ABD Baskanlik Seçimleri'ndeki olaylar hakkinda söyledigi aktarilan mütalaada, dosya kapsaminda bu hususun aksini ispat eden bir delil olmadigi gerekçesiyle sanik Çakar'in beraatine karar verilmesi istedi.

Davayi karara baglayan mahkeme, Çakar'in üzerine atili "hakaret" suçunu isledigi sabit olmadigindan beraatine hükmetti.

- Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Ridvan Dilmen'in kendisine sosyal medyadan "Iblis için zor günler basliyor!" sözleriyle hakaret ettigini ileri sürdügü Ahmet Çakar'dan sikayetçi olmasi üzerine sorusturma baslatildigi anlatiliyor.

Savunmasinda, iblis yakistirmasini Dilmen'e yapmadigini, neden üzerine alindigini anlayamadigini, dünya politikasinda yabanci bir ülkenin liderine Kovid-19 salginiyla alakali elestirel olarak bir yakistirma yaptigini beyan ettigini bildiren Çakar'in hakaret suçundan 2 yil 4 aya kadar hapsi istenmisti.

Kaynak: AA