Ege Üniversitesinde Özel Bireylerin Istihdamina Yönelik Sertifika Programi Düzenlendi

Ege Üniversitesinde (EÜ) özel bireylerin istihdami için "Engelsiz Sukulent Üretimi" baslikli sertifika programi gerçeklestirildi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanliginin "Gençlik Projeleri Destek Programi" kapsaminda yürütülen Engelsiz Çiçek Üretim Merkezi Projesine destek amaciyla Ege Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi (EGESEM), Bayindir Meslek Yüksekokulu, Bayindir Engelliler Dernegi ve Bayindir Gençlik Merkezi ortakliginda program düzenlendi.

"Engelsiz Sukulent Üretimi" adi altinda teorik ve uygulamali egitimleri içeren programda, 15-25 yas arasi engelli gençlerin bitkisel üretimde istihdam edilebilecek kalifiye eleman olarak bilgi ve beceri kazanmalari hedeflendi.

Açiklamada görüslerine yer verilen EGESEM Müdürü Doç. Dr. Arife Karadag, "Bayindir Meslek Yüksekokulumuzun destegi ile özel çocuklarimizin ve gençlerimizin bitki üretiminde bilgi ve beceri kazanmalari adina böyle bir çalisma gerçeklestirdik. Onlarin toplum içinde güçlenerek var olmalari adina bilgi, beceri ve özgüvenlerini gelistirecek her türlü egitimi vermeyi sorumluluk sayiyoruz. Özel çocuklarimizi desteklemek EGESEM için hep öncelikli olmustur olmaya da devam edecektir." ifadelerini kullandi.

EÜ Bayindir MYO Müdürü Dr. Ögretim Üyesi Handan Çakar ise programin özel bireylere bitkisel üretim alaninda sukulentler konusunda yeterli bilgi almalari, sertifika edinmeleri ve ilgili isletmelerde istihdam edilebilmeleri açisindan önemli bir firsat sagladigina isaret etti.

Sertifika programi kapsaminda, Bayindir MYO ögretim elemanlari Dr. Ögretim Üyesi Özlem Akat Saraçoglu ve Dr. Ögretim Üyesi Cenk Ceyhun Kiliç tarafindan 16 saat teorik ve uygulamali egitim verildi.

Egitimlerde "Sukulent Çesitlerini Tanima", "Toprak Hazirlama", "Üretim Yöntemleri" ve "Sulama Teknikleri" konularinda özel bireylere beceriler kazandirildi.

Kurs sonunda basarili olan katilimcilar, sertifikalarini alarak kendi merkezleri tarafindan olusturulan sukulent bitki serasinda gönüllü olarak çalismaya basladi.

Kaynak: AA