Dünyayi Kosarak Turlayan Fransiz Marie Leautey, Avrupa Etabini Istanbul'da Tamamladi

Fransiz kosucu Marie Leautey, 6 Aralik 2019'da Avrupa'nin en bati noktasi olan Portekiz'deki Roca Burnu'ndan basladigi dünya turu kapsaminda 16 Haziran'da Yunanistan'dan Türkiye'ye giris yapti.

Iki yil sürecek bir dünya turu planlayan 43 yasindaki Leautey, macerasinin 445. gününde Istanbul'da Avcilar-Fatih güzergahini kostu.

Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) istiraki Spor Istanbul da Marie Leautey'e destek verdi. Spor Istanbul Genel Müdürü Renay Onur, Küçük Ayasofya'da baslayip, Taksim'de sona eren güzergahta Marie Leautey'e 10 kilometre eslik etti.

Leautey'in çok zor bir is basardigini belirten Renay Onur, Fransiz kosucuyu 7 Kasim 2021'de yapilacak N Kolay Istanbul Maratonu'na davet etti.

Marie Leautey'in Küçük Ayasofya'da baslayan parkuru Fransiz Sarayi'nda noktalandi. Fransa Istanbul Baskonsolosu Olivier Gauvin, Leautey'i karsilayarak vatandasina çiçek verdi.

Leautey, 23 bin kilometrenin üzerinde bir mesafe kosacagi dünya turu kapsaminda 4 kita ve 23 ülke geçmeyi hedefliyor. Avrupa turunu Istanbul kosusuyla tamamlayan Leautey, Amerika kitasindaki yolculuguyla serüvenine devam edecek.

Kaynak: AA