Bursa'da YKS'ye Girecek Ögrencilere Kütüphanede Sürpriz Konser

Hafta sonu yapilacak YKS sinavi öncesi Bursa’da Yildirim Belediyesi Uyumayan Kütüphanesi’nde ögrencilere sürpriz moral konseri düzenlendi. Belediye Baskani Oktay Yilmaz, kahve ikram ettigi ögrencilerin sinav heyecanina ortak oldu.

Bursa'da YKS'ye Girecek Ögrencilere Kütüphanede Sürpriz Konser
Yildirim Belediyesi Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’nde hafta sonu yapilacak olan Yüksek Ögretim Kurumlari Sinavina (YKS) hazirlanan ögrencilere yönelik konser düzenlendi.

Ögrencilerin ders çalistiklari esnada Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz ve müzisyenler kütüphaneye sarkilar söyleyerek girdi. Sasiran ögrenciler, daha sonra sarkilara eslik ederek, kisa süreligine de olsa sinav stresinden uzaklasti. Ögrencilere kahve ikraminin ardindan kitap ve hediyeler takdim edildi.

Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Belediyeler genelde sehirlerin imarlari ile ilgilenir ama bizi sehir dedigimiz zaman aklimiza insanimizin kendisi geliyor. Gelecegimiz dedigimiz gençlerimiz geliyor. Bu dönemde Yildirim’a önemli bir kültür merkezi olan Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanemizi kazandirmistik. Buraya yaklasik ayda 10 bin giris oluyor. Gençlerimiz burada gelecege üniversiteye hazirlaniyor. YKS sinavina da son 2 gün kaldi. Gençlerimiz haril haril ders çalisirken, bizde onlara kahve molasi verelim istedik. Kahvelerini gitar esliginde yudumlarken, sarkilar söyledik ve heyecanlarini bir nebze yatistirmak adina böyle bir etkinlige imza attik. Ben tüm gençlerimize YKS ve hayatlarinda basarilar diliyorum” dedi.

Bu kütüphaneye ilginin çok yogun olmasindan dolayi hemen ikinci bir kütüphane yapma karari aldiklarini vurgulayan Baskan Yilmaz, “Bursa Teknik Üniversitesi’nin yakininda 3 bin metrekarelik alanda yeni bir kütüphanenin tasarimlarini gerçeklestirdik. Projemiz tamamlandi. Birkaç ay içinde insa sürecine baslayarak Yildirim’a ikinci kütüphanemizi kazandirmis olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA