Burdur'da Bir Apartman Dairesinde Çikan Yanginda 7 Kisi Dumandan Etkilendi

Binada mahsur kalanlarin çikarilmasini saglayan polis memuru da dumana maruz kalarak hastaneye kaldirildi.

Burdur'da Bir Apartman Dairesinde Çikan Yanginda 7 Kisi Dumandan Etkilendi
Burdur'da bir apartman dairesinde çikan yanginda evde yalniz bulunan iki çocuk, baska dairelerde mahsur kalan anne ve çocuklari ile biri engelli 2 vatandas kurtarildi.

Aydinlikevler Mahallesi Armagan Ilci Bulvari'ndaki bir binanin üçüncü katinda henüz belirlenemeyen nedenle yangin çikti. Ihbar üzerine olay yerine Itfaiye, 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi.

Yanginin çiktigi esnada evde yalniz bulunan iki çocuk itfaiye ekiplerince kurtarildi. Bir üst dairedeki anne ile iki çocugu ve baska bir dairedeki engelli kisi de polis memuru Mehmet Erdem ve itfaiye çavusu Hasan Çorum tarafindan disari çikarildi.

Dumandan 4 çocuk, 2 kisi ve polis memuru Erdem etkilendi. Mehmet Erdem hastaneye kaldirilirken, digerleri ambulansta tedavi edildi.

- "Bebegin ve vatandaslarin saglik durumu iyi"

Burdur Belediyesi Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak, gazetecilere, olay yerine geldiklerinde üçüncü kattin balkonundan yogun duman geldigini gördüklerini söyledi.

Yanginin henüz neden kaynaklandiginin belli olmadigini aktaran Ballak, "Binadan 1'i bebek 7 kisinin tahliyesini gerçeklestirdik. 6 kisi dumandan etkilendi, kurtarma çalismasina katilan bir polis arkadasimiz da yogun dumana maruz kaldi. Bebegin ve vatandaslarin ambulansta tedavisi yapildi, çok sükür durumlari iyi. Yangini söndürdük. Bu gibi üzücü olaylarin yasanmamasi için evlerde mutlaka güvenlik tedbirlerini almamiz gerekiyor." diye konustu.

Yanginda iki çocuk ile annesini daireden çikaran itfaiye çavusu Hasan Çorum da kucaginda bebegi bulunan kadinin yogun duman nedeniyle hareket edemedigini belirtti.

Bebegin gazdan etkilenmemesi için solunum cihazi taktiklarini anlatan Çorum, "Polis memurunun yol göstermesiyle anne, bebegini ve bir kiz çocugunu binadan indirip saglik ekiplerine teslim ettik." dedi.
Kaynak: AA