Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Dinamik, Hareketli Ve Aktif Bir Belediyeyiz'

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, özel bir televizyonda yayinlanan ’Baskanlar Konusuyor’ isimli programin canli yayin konugu oldu. Yilmaz, "Dinamik, hareketli ve aktif bir belediyeyiz" dedi.

Baskan Yilmaz Açiklamasi 'Dinamik, Hareketli Ve Aktif Bir Belediyeyiz'
Programda Toroslar’i ve projelerini anlatan Baskan Yilmaz, ulasimdan imara, spordan turizme, sosyal belediyecilikten kültürel mirasa ve istihdama kadar her alanda yaptiklari çalismalarla dünyada üçüncü, Türkiye’de ise ilk olarak Toroslar’da uyguladiklari Çevik Belediyeciligin de en güzel örnegini sunduklarini kaydetti.

Yilmaz, "Hikayelere, siirlere konu olan Toroslarimizda 310 bin nüfusumuz var. İçel merkezden basliyor ve Toros daglarinin zirvelerine, 2 bin 500 metreye kadar çikiyor. İçel’in en büyük yaylalari Toroslar’da. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ’Arkadaslar! Gidip, Toros Daglari’na bakiniz, eger orada bir tek Yörük çadiri görürseniz ve o çadirda bir duman tütüyorsa, sunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez’ sözü Toroslarimizi, bizim insanlarimizi isaret ediyor. O sözü de bir madalya olarak tasiyor Toroslar" diye konustu.



"Toroslar’a gönülden bagliyiz"

"Dogdugunuz yerdeki vatandaslara görev yapmak nasil bir duygu?" sorusu karsisinda da duygularini gizleyemeyen Yilmaz, "Toroslar ile bir gönül bagimiz var. Ilkokulu belediyemizin birkaç sokak arkasindaki Atatürk Ilkokulu’nda bitirdim. Yazlari bir bakkalda çalisarak yardim ettim. Gençligim Çagdaskent Mahallemizde geçti. Insani bizim insanimiz, sokaklar bizim sokaklarimiz. Tüm İçel, Türkiye bizim memleketimiz ama insanin dogdugu, büyüdügü, hatiralarinin oldugu kente belediye baskani olmasi çok güzel bir duygu. Hizmetlerimizi gerçeklestirirken, projelerimizi yaparken, kararlarimizi verirken Toroslar insaninin gelecegine katkida olmak bizim için motivasyon kaynagi oluyor" ifadelerini kullandi.

"Vatandaslarimiza daha güzel ve daha hizli nasil bir hizmet veririz anlayisindayiz" diyen Yilmaz. ’2,5 yildir Toroslar Belediye Baskanligi görevini yapiyorum Tüm süreçleri iyilestirme noktasinda hareket ediyoruz. Alt yapi, temizlik çalismalari yani bir belediyenin yaptigi tüm hizmetleri daha güzel nasil yapariz, vatandasimiza daha hizli hizmet nasil götürürüz derdindeyiz. Partimizin de benimsedigi üretken belediyecilik anlayisiyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Dünyanin herhangi bir yerinde hizmet ve yeni bir bilgi varsa bu bilgiye en hizli ulasabilen, yeni bakis açisini algilayip hayatin içine aktarabilen basarili oluyor. Biz de sürekli bir çalisma içerisindeyiz. Belediye baskanligi süremizin bir çogu pandemiyle geçti. Tüm dünyada bir durgunluga sebep verdi ama biz çalismalarimizi ayni hiz ve heyecanla devam ettirdik" seklinde konustu.



"Kar Festivalimiz, İçel’e yeni bir vizyon katti"

Sürdürülebilir projelere önem verdiklerinin altini çizen Yilmaz, "Görevimizin ilk yilinda Arslanköy yaylamizda Kar Festivali gerçeklestirdik. İçel’de ilk defa yapildi ve çok büyük ilgi gördü. İçel denince akla deniz, günes, palmiye geliyor. Onlar da bizim güzelliklerimiz ama bir tarafta da daglarimiz, yaylalarimiz ve orada yasayan insanlarimiz var. Toroslar’da, İçel’de kayak yapildigini, kar motoru sürüldügünü, parasütle uçuldugunu gösterdik. Konserler de verdik. Orada isin ekonomik boyutuna da düsündük. Köylümüz kazansin, gelir elde etsiz istedik. Festivalde köylümüz satisini yapti ve gelirini elde etti. Çok güzel bir ortam olustu. Bu proje, İçel’e, Toroslar’a yeni bir vizyon oldu. Ayni sekilde devam ettirecegiz. Kar Festivalimizden sonra birkaç grup kayak tesisi kurma noktasinda çalismaya basladi.

Yayla turizmi noktasinda gelismeler oldu. Biz de bu konuda mutlu oluyoruz. Belediyeler tüm isleri kendileri yapamazlar. Belli islerin, belli sektörler tarafindan rekabetçi, fizibil bir sekilde gerçeklesmesi gerekir. Kamu kurumlari ufuk ve yollari açmasi gerekir ki yatirimci ve girisimci daha rahat projeler yapsin. Bu da vatandasimiza bir katma deger ve gelir olarak mutlaka yansiyor. Yaptigimiz Kar Festivali’nden ve bunun sonuçlarindan memnunuz. Bu çalismalara daha da yenilerini ekleyecegiz" dedi.



"17 günlük tam kapanma döneminde de seferberlik ilan ettik"

Salginin Türkiye’de görüldügü ilk günden bugüne kadar dezenfeksiyon ve tedbir çalismalarini basariyla sürdürdüklerinin bilgisini veren Yilmaz, "Her gün çalisma arkadaslarimizla ARGE yaptik, yeni metotlar ürettik. Valimiz Ali Ihsan Su ve tüm kurum ve kuruluslarimizla uyum içerisinde çalistik. Özellikle 65 yas ve üzeri vatandaslarimizin tüm ihtiyaçlarini belediyemizde kurdugumuz çagri merkezinde yürüttük. Süreci sürekli gözlemleyerek buna uygun adimlar attik. 17 günlük tam kapanma döneminde de seferberlik ilan ettik. Yardimlasmaya ve aileye önem veren bir toplumuz. Biz de pandemiye karsi özgüvenle çiktik. Çok büyük seferberlik ilan ettik ve Gönül Bagi Projemizi baslattik. Yaklasik 500 personelimiz, 17 gün boyunca Gönül Bagi Destek birimlerimizde çalisti. Yaklasik 60 bin çagri geldi. Kimi saglik hizmetimizden faydalanmak, kimisi emekli maasinin çekilmesini istedi. Isitme cihazindaki pili biten çocugumuza pil ulastirdik, ihtiyaç sahiplerine gida paketi dagittik. Hemsehrilerimizin tüm ihtiyaçlarinda yaninda olduk. Gönüllü vatandaslarimiz da bu sürece katkida bulundu. Tüm personelimize, teskilatlarimiza ve gönüllülerimize tesekkür ediyorum buradan. Toroslar, bu kapanma döneminde biraz daha bütünlesti, birlik ve beraberligimiz daha da artti. Proje, vatandaslarimizdan çok güzel karsilik buldu. Devletimizin, milletimizin sefkatini vatandaslarimiza götüren el olmanin mutlulugunu yasadik. Bu projemizi devam ettirecegiz" diye konustu.

Toroslar’in, İçel’in en çok spor tesisine sahip bir ilçesi oldugunu vurgulayan Yilmaz, gençlerin spor yapmasini desteklediklerini söyledi.

Yilmaz, "Yüzme, basketbol, bocce, voleybol, tenis gibi 21 bransta spor kurslarimiz var. Çocuklarimizi evlerinden belediyemizin servisleriyle alip kurslarimiza ulastiriyoruz. Bu yil Gençlik Kampi düzenledik. Toroslarimizin degisik mahallelerinden 12-16 yas arasi 640 gencimizi denizle, sosyal ve kültürel etkinliklerle bulusturduk. Ilk defa denize giren çocuklarimiz da oldu. Onlarin yüzü gülünce bizim de yüzümüz gülüyor. Gençlik programlarimizi da devam ettirecegiz" ifadelerini kullandi.

Çevik belediyecilik anlayisini benimseyen, gelisimleri hizla algilayip çözüme ulastiran bir belediye olduklarini vurgulayan Yilmaz, "Dinamik ve aktif bir belediyeyiz. Insanimizin ihtiyaçlarindan yola çikarak çalisiyor ve çalismaya devam edecegiz. Ülkemiz, milletimiz ciddi bir mücadele içerisinde. Türkiye, kendisine biçilen uydu devlet rolünü yirtiyor, küresel bir güç olma yolunda hizla ilerliyor. Bu dönemde bu sürecin bir parçasi olmak ve bu süreçte görevli belediye baskani olmak da bizlere gurur veriyor. Sayin Genel Baskanimiza ve Sayin Cumhurbaskanimiza Allah güç, kuvvet ve saglik versin. Insallah bu süreçten Türkiye hizla ve güçlü çikacaktir. Çünkü büyük ve güçlü olmak bizim milletimizin kaderi. Dünyanin, tüm mazlumlarinin güçlü Türkiye’ye ihtiyaci var. Savasçiyiz, kahramaniz ama aslinda medeniyetimizin ana unsuru merhametimiz, hosgörümüz, sevgimiz, saygimizdir. Güçlü Türkiye’nin hem bölgemize hem dünyaya çok büyük katkisi olacagini düsünüyorum ve bundan heyecan duyuyorum. Emegi geçen, çaba gösteren, mücadele eden herkese sevgilerimi, saygilarimi sunuyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA