Bakanlar Gül Ve Elvan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ne Katildi

Adalet Bakani Abdulhamit Gül: 'Sevmediginiz meslegi yapmayin, sevmediginiz patronla, is hayatiyla bir gün olsun durmayin. Hayatinizi kendi ilkeleriniz ve degerleriniz dogrultusunda yasayin. Sonunda kazanan siz olursunuz' Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan: 'Cesaretini kaybetmeyen, gözü pek, hayallerine ulasmak için yilmadan çalisan ve asla pes etmeyenler, bunun misliyle mükafatini aliyor. Siz yeter ki kendinizi gelistirmekten vazgeçmeyin'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül ile Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, Gaziantep'te düzenlenen Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Mezuniyet Töreni'nde gençlere is hayatiyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Bakan Gül, konusmasinda, mezun olan gençlerle bir arada bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Gençleri yetistiren ailelere ve egitim camiasi mensuplarina tesekkür eden Gül, mezun olan gençlerin artik yeni bir hayata baslayacaklarini söyledi.

Gençlerin bugün hayallerini gerçeklestirdikleri bir günü yasayacaklarini dile getiren Gül, onlara söyle seslendi:

"Isin en önemli noktasi ülkemize, vatanimiza ve ailemize yararli isler yapmaktir. Her sey gelip geçiyor, is hayati da olusacak. Bütün bu telaslar arasinda ömür bitecek. Kalacak tek sey edindiginiz kardeslikler, dostluk ve bir arada yasamak. Asil olan kardesliginiz ve dostlugunuzdur. Bunlarin kiymetini asla kaybetmeyin. Her sey kazanilir, kaybedilir ama arkadaslik, iyilikler, kardeslik hep kazanan yegane sey olmustur. Bu kardeslik, birliktelik daim olsun diyorum. Cumhuriyet'in yeni yüzyilina ulasiyoruz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in öncülügünde, yeni Türkiye'yi, daha güçlü Türkiye'yi sizler, bu emaneti alarak ülkemizi daha da yukarilara tasiyacaksiniz. Sizler bizim gelecegimizsiniz, bizler size sonuna kadar güveniyoruz, güvenmeye de devam edecegiz."

Gül, gençlere is hayatina iliskin tavsiyelerde bulunarak, "Hayatiniz boyunca istemediginiz hiçbir seyi yapmayin, para kazanirsiniz, emin olun, maddi anlamda imkan her türlü gelir ama ondan daha degerli seyler vardir. Sakin ola insanlik degerini, farkli birtakim degerler, inanmadiginiz seyler için yapmayin, sevmediginiz meslegi yapmayin, sevmediginiz patronla, is hayatiyla bir gün olsun durmayin. Hayatinizi kendi ilkeleriniz ve degerleriniz dogrultusunda yasayin. Sonunda kazanan siz olursunuz." diye konustu.

- "Kendinizi gelistirmekten vazgeçmeyin"

Hazine ve Maliye Bakani Elvan da mezun olan ögrencileri tebrik etti.

Ögrencilerin yetismesinde emegi geçenlere sükranlarini sunan Elvan, gençlere hayat boyu çalismalari ve ögrenmekten geri durmamalari tavsiyesinde bulundu.

Herkesin bir gün mutlaka emeginin karsiligini alacagini belirten Elvan, sunlari kaydetti:

"Ilk asamada karsiniza çikan firsatlar çok daha birbiriyle uyumlu olmayabiliyor ama sundan emin olun. Cesaretini kaybetmeyen, gözü pek, hayallerine ulasmak için yilmadan çalisan ve asla pes etmeyenler, bunun misliyle mükafatini aliyor. Siz yeter ki kendinizi gelistirmekten vazgeçmeyin. Teknolojinin hizla gelistigi günümüz kosullarinda sadece tek bir alanla sinirli kalmanin yeterli olmayacagini düsünüyorum. Çok disiplinli bir yaklasima sahip olup yeni gelismeleri sürekli takip etmenizde ve yabanci dilinizi gelistirmeniz de çok büyük katki sunacaktir. Içinizdeki potansiyeli kesfedin ve asla meraktan geri duymayin. Her biriniz bizim için kiymetlisiniz çünkü sizler bu ülkenin gelecegisiniz. Her bir gencimizin gelecege daha iyi hazirlanmasi için her türlü imkani seferber ettik. Üniversitelere ciddi yatirimlar yaptik. Teknolojik imkanlari arttirdik. Sizler basarili oldukça bu fiziki yatirimlar daha da degerlenecek. Türkiye'nin sizin azminize ve çaliskanliginiza ihtiyaci var."

HKÜ Mütevelli Heyeti Baskani Cemal Kalyoncu da mezun olan ögrencileri ve velilerini tebrik ederek, yeni mezunlara is hayatinda basarilar diledi.

Amaçlarinin her zaman önce insan yetistirmek oldugunu belirten Kalyoncu, bunu basarmak için emek verdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli de üniversiteyle ilgili bilgi vererek, mezun ögrencilere is hayatiyla ilgili tavsiyelerde bulundu.

Konusmalarin ardindan Bakanlar Gül ve Elvan, bölüm birincilerine diplomalarini verdi. Cemal Kalyoncu, günün anisina Gül ve Elvan'a tablo hediye etti.

Programin sonunda mezun ögrenciler, kep firlatarak mezuniyet heyecanini yasadi.

Kaynak: AA