Adil Öksüz'ün Kaçmasina Yardim Eden Saniklara Hapis Cezasi

Akinci Hava Üssü’nde 15 Temmuz Darbe Girisimi’ni yöneten Adil Öksüz’ün saklanmasina ve kaçmasina yardim eden saniklarin yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme kararinda 2 sanigin ’silahli terör örgütü yönetme’, 2 sanigin ise ’silahli terör örgütüne üye olma’ suçlarindan degisen oranlarda hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

Adil Öksüz'ün Kaçmasina Yardim Eden Saniklara Hapis Cezasi


Darbe girisiminde Akinci Hava Üssü’nde yakalanan Adil Öksüz, Ankara’da serbest birakilmis ve ardindan kaçmisti. Öksüz’ü sakladiklari ve kaçmasina yardim ettikleri gerekçesiyle 1’i firari 4 sanigin yargilandigi dava karara baglandi. Istanbul 36. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu saniklar SEGBIS ile katilirken, avukatlari durusma salonunda hazir bulundu. Durusmada saniklar bir önceki celse verilen mütalaaya karsi savunma yaparak beraat talebinde bulundu.

Saniklarin savunmasinin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Rüstü Karakaya’nin ’silahli terör örgütü yöneticiligi’ suçundan 22 yil 6 ay, Zafer Çay’in ise ayni suçtan 18 yil 9 ay hapis ile cezalandirilmasina karar verdi. Mahkeme sanik Alper Karabulut’un ’terör örgütüne üye olmak’ suçundan 12 yil 6 ay, Ali Sami Yildirim’in da ayni suçtan 5 yil hapisle cezalandirilmasina hükmetti.

Öte yandan mahkeme firari sanik Cihat Yildiz’in dosyasinin ayrilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA