ABD Baskan Yardimcisi Harris, Meksika Sinirini Ziyaret Etti

ABD'nin Meksika sinirindaki göçmen kriziyle ilgilenmesi için görevlendirilen ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris, sinir bölgesindeki Teksas'in El Paso kentine gitti.



Beraberinde Iç Güvenlik Bakani Alejandro Mayorkas'in da bulundugu heyet ile El Paso'daki Sinir Devriye Merkezini ziyaret eden Harris, bölgedeki sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile görüstü.

Bölgede göçmen çocuklar ve göçmenlerin geçis yaptigi alanlari da ziyaret eden Harris, kentten ayrilmadan önce havalimaninda gazetecilere açiklamada bulundu.

Harris, göçmen krizinin nedenlerinin çözülmesinin önemine isaret ederek, 20 Ocak 2021'de göreve baslayan Joe Biden yönetiminin bugüne kadar göçmenler konusunda ciddi ilerleme kaydettigini vurguladi.

Harris, "Göçmenler deyince öncelikle insan hayatlarindan bahsettigimizi unutmayalim. Göçmenlik sisteminin düzgün ve insani olmasini saglamak için çalismaya devam edecegiz." diye konustu.

- Trump yanlilari Harris'i protestolarla karsiladi

Öte yandan eski ABD Baskani Donald Trump yanlilari Harris'i El Paso'da protestolarla karsiladi.

Protestocular "Kamala biliyorsun seçimi Trump kazandi" yazili pankartlar tasidi.

- Harris'in sinir bölgesini ziyaret etmemesi tartisiliyordu

Biden, martta Meksika sinirindaki göçmen hareketliliginin ve refakatsiz çocuk sayisinin hizla artmasinin ardindan Harris'i bu konuyla ilgilenmesi için görevlendirmisti.

Harris'in bu görevinin üzerinden uzun zaman geçmesine ragmen halen sinir bölgesine bir ziyaret gerçeklestirmemesi basta Cumhuriyetçiler olmak üzere birçok kesim tarafindan elestiriliyordu.

Öte yandan Trump'in bölgeye 30 Haziran'da bir ziyaret gerçeklestirecegini açiklamasinin ardindan, Harris'in ziyaretinin duyurulmasi da Cumhuriyetçi kanatta "Trump bölgeye gitmeye karar vermeseydi, Harris de gitmezdi." elestirilerine yol açti.

Kaynak: AA