6 TL Için 77 Yasindaki Kadini Öldüren Kurye Hakkinda Müebbet Hapis Verildi

Bakirköy’de 77 yasindaki Meral Ahmetoglu’nu 6 TL için öldürdügünü iddia eden tutuklu sanik moto kurye Recep Yaz’a, ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ‘yagma’ suçundan da 9 yil 2 ay hapis cezasi verdi.

Bakirköy’de kendisine 6 TL döner borcu oldugu gerekçesiyle iple bogarak öldürüp, sonrasinda da degerli esyalarini çalan motor kurye Recep Yaz ve tutuksuz saniklar Mertcan ve Ugurcan Macit kardesler hakkinda mahkeme karar verdi. Bakirköy 19’uncu Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Recep Yaz Ses ve Görüntü Bilisim Sistemleri (SEGBIS) ile baglandi. Durusmada taraflarin avukatlari da hazir bulundu.

Bir önceki celse mütalaaya karsi savunmasi sorulan sanik Recep Yaz, “Önceki savunmalarimi tekrar ederim” diyerek beyanda bulunmadi. Karar öncesi son söz sorulan Yaz, “Son sözüm de yoktur” dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, Recep Yaz hakkinda ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan önce agirlastirilmis müebbet hapis cezasina daha sonrada sabikasiz olusu ve cezanin gelecegine etkisi göz önüne alinarak müebbet hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi. Sanik Yaz’a ‘geceleyin konutta yagma’ suçundan da önce 11 yil, sonra mahkemede sergiledigi iyi hali gerekçesiyle indirim uygulayarak 9 yil 2 ay hapis cezasiyla cezalandirilmasina karar verdi.

Tutuksuz saniklar Ugurcan Macit ile Mertcan Macit kardeslere ise ‘nitelikli kasten öldürme’ ve ‘geceleyin konutta yagma’ suçlarini iliskin isledikleri sabit olmamasi gerekçesiyle beraat verdi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Bakirköy’de yalniz yasayan Meral Ahmetoglu’nun 9 Nisan 2020 tarihinde evinde ölü bulunduguna ve yapilan çalismalar sonucunda eve en son motorlu kurye Recep Yaz’in girdiginin tespit edildigine yer verilmisti. Süpheli Recep Yaz’in cinayeti, Ugurcan Macit ve Mertcan Macit kardes ile birlikte isledigini itiraf ettigi ifadesi anlatilmisti. Süphelilerin alacak isteme bahanesiyle evine gittikleri kadini, soygun yapmak maksadiyla bogarak öldürdükleri ve ziynet esyalarini alarak kaçtiklari kaydedilen iddianamede süpheliler hakkinda ‘bir suçun islenmesini kolaylastirmak amaciyla kasten öldürmek’ suçundan ayri ayri agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edilmisti. Ayrica ‘gece vakti birden fazla kisiyle birlikte nitelikli yagma’ suçundan 10 yildan 15’er yila kadar hapis cezasina çarptirilmalari istenmisti.
Kaynak: İHA