Vali Aktas, Nilüfer Gölü Ve Abdiaga Trekking Alaninda

Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Biga ilçe ziyaretinde Nilüfer Gölü ve Abdiaga Trekking parkurunda incelemelerde bulundu.

Vali Aktas, Nilüfer Gölü Ve Abdiaga Trekking Alaninda
Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, bir dizi ziyaret ve çalismalarda bulunmak üzere Biga ilçesine gelerek ilçenin turizm destinasyonlari olan Kalafat Köyü’ndeki Nilüfer Gölü ve mesire alani ile Abdiaga Köyü’ndeki Çaglayan Trekking parkurunda incelemeler yapti. Biga Kaymakami Mustafa Can ile Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan’dan projeler hakkinda bilgi alan Vali Aktas, Biga’nin turizm potansiyelinin çok büyük oldugunu söyleyerek çalismalari takdir etti.

Biga Kaymakamligi, Biga Belediyesi ve Biga Orman Isletme Müdürlügü koordinesinde yapilan Nilüfer Gölü ve Mesire Alani projesinde; kamelyalar, çocuk oyun alanlari ve yürüyüs terasi çalismalari sürerken, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas hem projeleri dinledi hem de Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanisma Dernegi tarafindan organize edilen yöresel lezzetleri tatti.

Vali Aktas daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Biga Belediyesi’nin Abdiaga Köyü’ndeki Çaglayan Trekking projesini yürüyüs yaparak inceledi. Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, proje hakkinda bilgi vererek bölgenin dogaseverler ve fotografçilar tarafindan büyük ilgi gördügünü söyledi.



Biga’nin tarihi ve dogal güzellikleriyle birlikte turizm çalismalarina büyük önem verdigini söyleyen Baskan Erdogan, “Ilçemizi ziyaret eden Çanakkale Valimiz ile birlikte dogal güzelliklerimizde incelemelerde bulunarak yapilan çalismalar hakkinda bilgi verdik. Tarimi, hayvanciligi, sanayisi, turizmi, tarihi, kültürü ve deniziyle bölgenin Mezopotamya’si olan Biga’mizda Nilüfer Gölümüze ve Abdiaga Çaglayan Trekking projemizi çok kiymetli buluyoruz. Dogaseverlerin yeni rotasi haline gelecek trekking projemiz bölgemizin adeta sakli bir cenneti olarak duruyor. Doga tutkunlari için fevkalade bir alan olacak trekking projemiz bölgemize bambaska bir hava katacak. Dogal yapiya uygun olarak kamelyalarimiz bulunacak. Abdiaga mesire alanimizla uyum içerisinde bir projemiz olacak. Nilüfer Gölü ve mesire alani projemiz de Biga Kaymakamligimiz ve Biga Orman Isletme Müdürlügümüz ile birlikte ilerliyor. Alanda kamelya, yürüyüs terasi, oyun grubu ve diger çalismalar sürüyor. Gölümüz essiz bir güzellige sahip ve turizme kazandirilmasiyla cazibe merkezi haline geliyor. Projemiz tamamlandiginda göle gelen ziyaretçiler meseligin altinda dinlenebilecek, piknik yapabilecek. Çevresine yapilan ahsap yollar sayesinde göl 360 derece gezilebilecek. Ziyaretçiler nilüfer çiçeklerini izleme firsati bulabilecek. Özellikle pandemi döneminde insanlarin dogaya yönelmesi ve sokaga çikma kisitlamalarinin tamamiyla kalkmasiyla her iki dogal güzelligimize de ziyaretçi akini bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA