Toroslar Belediyesi, Ilçenin Dört Bir Yaninda Yaz Spor Kurslari Açti

Toroslar Belediyesi, ilçenin dört bir yaninda 21 farkli bransta yaz spor kurslari açti. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz; "Spor kurslarimizla çocuklarimiza ve gençlerimize spor kültürünü de kazandirmayi amaçliyoruz" dedi.

Toroslar Belediyesi, Ilçenin Dört Bir Yaninda Yaz Spor Kurslari Açti
İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, bu yil ilçe merkezinin yani sira yaylalarda da açtigi yaz spor kurslari ile çocuklara ve gençlere etkinliklerle dolu bir yaz sezonu hazirladi. Belediyeden yapilan açiklamaya göre, pandemi sürecinde zamanlarinin çogunu evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, 21 farkli branstaki spor kurslariyla hem eglenecek hem de yeteneklerini kesfetme sansi bulacak.

7-18 yas grubuna yönelik ücretsiz düzenlenen yaz spor kurslari; basketbol, bocce, cimnastik, çim hokeyi, doga sporlari, futbol, geleneksel Türk okçulugu, genel cimnastik (step, aerobik, plates), güres, halk oyunlari, hentbol, izcilik, judo, modern okçuluk, motor sporlari, özel sporcular, paten, rugby, tenis ve voleybol branslarinda yapilacak.

Yüzme kurslari da yine 7-18 yas grubuna yönelik 3 dönem boyunca gerçeklestirilecek. Ilk dönem yüzme kurslari 5 Temmuz’da baslayip 30 Temmuz’da sona erecek. Yüzme kursuna katilmak isteyenler, belediye ana hizmet binasi ile Yunus Emre Kültür Merkezindeki veznelere yatirdiklari 60 TL kayit ücreti formu, kimlik fotokopisi ve 1 adet fotografla birlikte Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügüne kayitlarini yaptirabilecek.

Spor kurslari yaylara tasindi

Çocuklara, gençlere ve tüm bireylere sporla iç içe bir yaz tatili yasatmayi hedefleyen Toroslar Belediyesi, yaz spor kurslarini yaylalara da tasidi. Belediye, Ayvagedigi ve Yeniköy mahallelerinde futbol ve genel cimnastik, Gözne Mahallesinde futbol ve güres, Sogucak Mahallesinde tenis ve güres, Musali, Bekiralani ve Aladag mahallelerinde ise futbol bransinda kurs açti.

Kurslara katilmak isteyenler, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügüne basvuru yapabilecekler ya da 0324 322 72 00 -3100-3113 numarali telefondan ulasarak bilgi alabilecekler.

"Toroslar, sporun merkezi"

Toroslar Belediye Baskani Yilmaz, çocuklarin yaz tatillerini daha verimli ve kaliteli geçirmeleri amaciyla yaz spor kurslarinin sayilarini bu yil daha da artirdiklarini belirterek, "Spor kurslarimiz, çocuklarimizin kendi potansiyellerini kesfedebilecekleri ve yeteneklerini yansitabilecekleri alanlardir. Tüm çocuklarimizi ve gençlerimizi spor kurslarimiza bekliyoruz. Her çocugumuzun en az bir spor alaninda kendini gelistirmesini çok önemsiyoruz. Geçtigimiz yil salgin nedeniyle ara verdigimiz kurslarimiz bu yaz dolu dolu basladi.

Bu yil spor branslarimizin tamamini çocuklarimizla, gençlerimizle bulusturmanin mutlulugunu yasiyoruz. Tüm çocuklarimizi sporla bulusturmak için yaylalarimizda da spor kurslarimizi açtik. Çocuklarimizin yeni egitim ögretim dönemine zinde baslamalarini ve sosyallesmelerini önemsiyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA