Tarsus Belediyesi, 200 Kadina 5 Bin Canli Tavuk Dagitti

Kadinlari üretime tesvik etmek amaciyla Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan’in öncülügünde hayata geçirilen “Kadin Üreticilerimizi Destekliyoruz” projesi kapsaminda 200 kadina 5 bin canli tavuk dagitildi. Proje ile kadinlar organik köy yumurtasi üretecek, yumurtalar, Tarsus Belediyesi Halk Marketlerde satilacak.

Tarsus Belediyesi, 200 Kadina 5 Bin Canli Tavuk Dagitti
Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Kadin Üreticilerimizi Destekliyoruz projesi kapsaminda hem tüketicilerin saglikli beslenmesini hem de kadinlarin üretici olmasini saglayacak bir adim atildi. Tarsus Belediyesince satin alinan 5 bin canli tavuk, ilçe genelindeki 200 kadin üreticiye teslim edildi. Bundan sonraki süreçte kadinlar, evlerinin bahçesinde ve evlerinin çevresindeki dogal ortamlarda tavuklari besleyecek ve yumurtalarini toplayarak Tarsus Belediyesine ücreti karsiliginda verecek. Tarsus Belediyesi de organik gezen tavuk yumurtasi talebini karsilamak için bu ürünleri belediyeye ait Halk Marketler üzerinden piyasa fiyatlarinin altindaki rakamlarla yurttaslara ulastiracak.

Tavuklarin dagitimi için düzenlenen programlarda konusan Heleke Mahallesi Muhtari Abdullah Benli ve Meselik Mahallesi Muhtari Mustafa Ak, Tarsus Belediye Baskani Bozdogan’a tesekkürlerini ilettiler.

“Kadinlara destegimiz sürecek”

Baskan Bozdogan da “Köylerimizde yasam süren kadinlarimizin sosyal ve ekonomik hayatlarina katkida bulunmalarini saglamak amaciyla Heleke, Alifaki, Konaklar, Ballica, Özbek, Yunusoglu, Ibrisim, Meselik, Sucular, Kaleburcu ve Topakli mahallerimizde 5 bin tavuk dagittik. Bundan sonra da hayata geçirecegimiz çesitli projeler ile üretici kadinlarimiza destegimiz sürecek. Kadinlarimiz ekonomik açidan ne kadar güçlü olurlarsa kendilerini o kadar güvende hissederler” dedi.

Siyaset yapmak için degil, hizmet yapmak için belediye baskanligi görevine geldigini ifade eden Bozdogan, “Bu halk bugüne kadar alamadigi hizmeti sonuna kadar hak ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük oyunu vererek bize olan güvenini ortaya koydu. Bize düsen onlara 7/24 hizmet etmek, güvenlerini bosa çikarmamak ve hizmete doyurmaktir. Bu hizmetlerimizin sonucunda ‘Allah razi olsun’ cümlesini duymak bize yeter. Yapilacak hizmetleri planlarken kendi tespitlerimiz disinda halkimizin isteklerine göre hareket ediyoruz. Her köyde bir doktor muayene odasi, bir konukevi, bir muhtar odasi ve bir okuma salonunu mutlaka yapacagiz. Yeni projeler ile istihdam olusturmak ve özellikle kadinlarimizi daha üretken hale getirerek ekonomik refahlarini üst seviyeye getirmek için elimizden ne geliyorsa onu yapmaktan geri kalmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Lüks ile satafat ile isim olmaz, nerede bir gariban görsem içim sizlar”

Kendisini diger siyasetçilerden farkli gördügünü, siyasetin vesayet ve esaretine karsi oldugunu kaydeden Baskan Bozdogan, sunlari söyledi:

“Çünkü ben halkim, halkin içinden geldim. Igne oyasi yaparak çocuklarini okutmaya çalisan bir annenin ogluyum. Disçinin yaninda çiraklik yaparak aile ekonomime katkida bulunarak zor sartlarda okudum ve doktor oldum. Halkima 33 yildir hizmet ediyorum. Benim lüks ile satafat ile isim olmaz. Nerede bir gariban görsem içim sizlar ve o insanin derdine çare olmak için elimden gelini yaparim. Projeleri hayata geçirmek için Ankara’ya gittigimde bile kendi cebimden Türkiye Emekliler Derneginin misafirhanesinde kaliyorum. Maasimin çogunlugu ögrencilere burs olarak gidiyor. Basketbolcu kizlarimiz Kadinlar Basketbol Liginde sampiyon oldu. Onlara prim verecegim ama belediyenin bütçesinden degil, maasimdan taksit taksit ödemek kaydi ile kredi çekiyorum. 200 bin lira gidip kontrol edilebilir Ziraat Bankasi’nin Makam subesinden. Sunu söylemek istiyorum, benim akçeli islerle isim olmaz. Tapulu bir evim bile yok, bir yakinimin üzerine yaptigim gayrimenkulüm bile yok, ne yerim ne yediririm, ne çalarim ne çaldiririm. Halkin olani halka adaletli sekilde dagitirim. Çiplak geldim çiplak gidecegim, herkes bundan emin olsun. Iste bu düstur ile hareket etmemizden ötürü Iller Bankasindan gelen paylar projelere dönüsüyor. Tarsus’umuzu yesillendiriyoruz. Parklarimizi daha güzel hale getiriyoruz. Geliri düsük ailelere alan elin veren eli göremeyecegi sekilde yardimlar yapiyoruz. Hiçbir seyin reklamini yapmadan hizmetleri halkimizin ayagina götürüyoruz. Bu hizmet anlayisi bize huzur ve mutluluk veriyor. Tarsus’ta yasayan tüm yurttaslarin mutlugu, huzuru ve sagligini ön planda tutan projeleri 2 yil içerisinde hayata geçirecegiz. Iyi bir ekipler çalisiyorum, vatandaslarin memnuniyeti bizlere sevk veriyor. Hafta sonu Gaziantep’te Sayin Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun katilimi ile gerçeklestirilen CHP Belediye Baskanlari Çalistayi’na katildim ve orada Tarsus Belediyesi’nin çalismalarindan övgü ile bahsedilmesi ve örnek alinan bir belediye olmasi beni gururlandirdi. Umarim sizler de bundan gurur duyarsiniz.”
Kaynak: İHA