Sultangazi Belediyesi Agaç Dikim Seferberligi Baslatti

Sultangazi Belediyesi, yemyesil bir ilçe için yeni bir seferberlik baslatti. Esentepe Mahallesi’nde düzenlenen Agaç Dikim Senligi’nde Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ile çok sayida vatandas, ihlamur fidelerini toprakla bulusturdu. Fidelerin dikiminden sonra Baskan Dursun, senlige gelen vatandaslara yildiz çiçekleri hediye etti.

Sultangazi Belediyesi Agaç Dikim Seferberligi Baslatti


Sultangazi’yi yesille bulusturmak için çalismalarina ara vermeden devam eden Sultangazi Belediyesi, yeni bir seferberlik baslatti. Seferberligin ilk duragi Esentepe Mahallesi oldu. Esentepe Mahallesi 2392. Sokak’ta gerçeklestirilen Agaç Dikim Senligi’ne vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

7’den 70’e Seferberlik

Yemyesil bir ilçe için baslatilan seferberligin ilan edildigi Agaç Dikim Senligi’nde, Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun ve vatandaslar ihlamur fidelerini toprakla bulusturdu. Genç, yasli, kadin, çocuk birçok mahalle sakininin Baskan Dursun’a eslik ettigi agaç dikim etkinligi renkli görüntülere sahne oldu. Etkinligin sonunda Baskan Dursun, senlige katilan vatandaslara yildiz çiçekleri hediye etti. Seferberligin bundan sonraki asamasinda, 300’den fazla ihlamur agaci Esentepe Mahallesi’ne kazandirilacak.

Yemyesil bir sehir

Senlikte konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün, agaç dikim mevsimini güzel bir senlikle, komsularimizla bir arada karsiliyoruz. Biz, ilçemizi Sultan bir Sehir yapmak istiyoruz ve bunun için yesile özellikle önem veriyoruz. Komsularimiz yesille bulussunlar, çocuklarimiz yemyesil agaçlarin gölgesinde büyüsünler diye ciddi çalismalar gerçeklestiriyoruz. Bugün de, bu senlik vesilesiyle yeni bir agaçlandirma seferberligini baslatiyoruz. Ilk olarak Esentepe Mahallemize, 300’den fazla ihlamur agaci kazandiracagiz. Sonrasinda seferberligimiz tüm ilçede devam edecek. Önümüzdeki diger agaç dikim mevsimlerinde de yeni seferberliklerle ilçemizin agaç dikilebilecek tüm bölgelerini agaçlandiracagiz. Yesili kazandirmak kadar korumak da elbette çok önemli. Dolayisiyla, bugün birlikte ektigimiz bu güzelim fideleri yine birlikte koruyacagiz ve Insallah yemyesil, huzur dolu, mis gibi ihlamur kokularinin dolup tastigi sultansehirimizi hep birlikte çocuklarimiza armagan edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA