Suikast Girisiminin Önlendigi AK Partili Milletvekili IHA'ya Konustu

Kendisine yönelik suikast girisimi önlenen AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz, daha önce de çok sayida suikast girisiminin önlendigini belirterek, "Aslinda görüntüde PKK var ama ben bu isin arkasinda HDP’li siyasetçilerin oldugundan eminim. Çünkü onlar bölgede HDP’ye karsi mücadele eden insanlari ve aileleri istemiyorlar, sindirmek istiyorlar, korkutmak istiyorlar. Benim gibi siyasetçileri veya onlara karsi mücadele eden insanlardan birilerine zarar vererek digerlerini korkutma amaçlari var" dedi.

Suikast Girisiminin Önlendigi AK Partili Milletvekili IHA'ya Konustu
AK Parti Sanliurfa Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz ve agabeyine yönelik suikast girisimi, Emniyet Istihbarat Baskanligi koordinesinde Sanliurfa Emniyet Müdürlügü ekiplerinin basarili operasyonu ile engellenmisti. Suikast girisimini dün Içisleri Bakani Süleyman Soylu’dan haber aldigini belirten AK Partili Milletvekili Ibrahim Halil Yildiz, Ihlas Haber Ajansi muhabiri Hülya Keklik’e yaptigi açiklamada yillardir kendisine ve ailesine yönelik suikast girisimleri oldugunu belirterek, "PKK ve HDP’nin sürekli yaptigi seyler. Kan ve gözyasindan besleniyorlar. Nitekim aynisini yapmak istiyorlar. Aslinda görüntüde PKK var ama ben bu isin arkasinda HDP’li siyasetçilerin oldugundan eminim. Çünkü onlar bölgede HDP’ye karsi mücadele eden insanlari ve aileleri istemiyorlar, sindirmek istiyorlar, korkutmak istiyorlar. Benim gibi siyasetçileri veya onlara karsi mücadele eden insanlardan birilerine zarar vererek digerlerini korkutma amaçlari var. Bu yüzden yaptiklarini düsünüyorum" dedi.



"TELEFONLA ARAYAN ÖRGÜT MENSUPLARI TEHDIT EDIYORLARDI, BAKTILAR OLMUYOR BU SEFER ÖLDÜRMEK ISTIYORLAR"

Olaylarin geçmisinin 2014 yilina dayandigini ifade eden Yildiz, yasananlara iliskin sunlari söyledi:

"Daha önce 2014 yilinda Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde belediye baskani adayi oldum. Suruç ilçesi yillardir HDP elinde, PKK kontrolünde olan ilçemiz. Zor bir yer, stratejik olarak HDP ve PKK için çok önemli bir ilçemiz. Kobani sinirinda. Birisi Kandil’e gitmek istiyorsa Suruç üzerinden Kobani, Kobani’den Kuzey Irak’a gönderiliyordu. Bunu yapabilmesi için oraya tamamen hakim olmak gerekiyordu. HDP bunu yillarca orada basardi aslinda PKK ile birlikte. Biz de 2014 yilinda belediye baskani olunca Sayin Cumhurbaskanimizin takdiri ile orada ciddi bir mücadele verdik. Çok az bir oyla seçimi kaybettik. Yüzde 45 oy aldik orada FETÖ ve bütün olumsuzluklara ragmen. Haziran geldi ben aday olmadim. Aday olmayinca oyumuz tekrar düstü. 1 Kasim‘da Cumhurbaskanimiz takdir etti tekrar aday oldum. Oyumuz tekrar yükseldi. Referandumda oylar yüzde 50-50 olunca bu sefer telefonla arayan örgüt mensuplari tehdit ediyorlardi. Baktilar olmuyor, bu sefer öldürmek istiyorlar."

"KÜRTLER DEMEK PKK DEMEK DEGILDIR, KÜRTLER DEMEK HDP DEMEK DEGILDIR"

2017 yilinda bir saldirinin önlendigini, daha sonra kendisine birkaç defa daha saldiri girisimi oldugunu kaydeden Yildiz, "Mücadelemize devam edecegiz, orada biz yasiyoruz. Kürtler demek PKK demek degildir, Kürtler demek HDP demek degildir" dedi.

Suikast girisiminden dün haberdar oldugunu kaydeden Yildiz, "Ben dün ögrendim, Içisleri Bakanimiz bana iletti suikast girisimini. Içerigini tam bilmiyorum. 9 kisi yakalanmis. Biri Suriye’den gelmis. Ben ve abime yönelik. Özellikle ona karsi yapmak istiyorlar. Celal abimin ismi. Celal abim örgüte karsi o da çok dik duruyor, taviz vermedigi için onlar da bizim insanlara zarar vermek istiyorlar. Insanlara zarar veriyorlar, bölgede istemiyorlar. Vatani, milleti, bayragi için mücadele eden insanlari o bölgede istemiyorlar. Alistim artik, bir sürü tebligat geliyor bana. Insanlar korkmasinlar, terör elbet bir gün bitecektir. Sonsuza kadar terör örgütleri kazanmamistir, devletin devami esastir. Sayin Cumhurbaskanimiza güvensinler. Biz mücadelemize devam edecegiz. Biz yanlis seyler yapmadik, memleketimizde güzel seyler yapmaya çalistik. Orada bizim tek günahimiz çok çalismak, çok hizmet etmek, memlekete hizmet götürmek" ifadelerini kullandi.

AK Parti iktidarinda Suruç ilçesinde önemli hizmetlerin hayata geçirildigini belirten Yildiz, "Suruç 80-90 yilda görmedigi hizmetleri AK Parti iktidarinda gördü. Birçok hizmet geldi. 40 yil susuz olan bir ilçemiz sulama suyuyla tanisti. Yaklasik 1 milyar dolara mal olmustu. Yeni hastaneler, okullar, birçok hizmet getirmeye devam ediyoruz, getirecegiz de. Onlarin amaci bölgeye hizmet gitmemesi ve biraz da toplumu dinden uzaklastirma amaçlari var. Gençleri dinden uzaklastirdilar mi, onlar üzerinden hedeflerine ulasmaya çalisiyorlar" seklinde konustu.

Kendisi için ek bir güvenlik tedbiri alinip alinmadigina iliskin de Yildiz, "Devletimiz sag olsun bizi yeterince koruyor. Her konuda yanimizda olmaya devam ediyor" açiklamasinda bulundu.

"ONLARIN IÇ YÜZÜNÜ ASLINDA KÜRTLER ÇOK IYI BILIYOR"

Anayasa Mahkemesi’nin HDP’nin kapatilmasiyla ilgili iddianameyi kabul etmesine iliskin de degerlendirmede bulunan Yildiz, "HDP’nin kapatilip kapatilmamasi bir sey degistirir mi bilmiyorum ama demokrasi ismi HDP’ye ait olmayan bir isimdir. HDP kan ve gözyasi ile beslenen bir partidir. Oldugu günden beri bu böyledir. Çikip televizyonlarda demokrasi naralari atiyorlar, demokrasiden, özgürlükten, kardeslikten bahsediyorlar. Bunlarin hiçbiri HDP’de yok. Onlarin iç yüzünü aslinda Kürtler çok iyi biliyor. Çogu yerde bu tür seyler yaparak insanlari sindirdikleri için kimse konusamiyor, dile getiremiyor" dedi.

Kürt toplumu önünde HDP’nin ve PKK’nin çok büyük bir engel oldugunu söyleyen Yildiz, suikast girisimine yönelik, "Mertçe çikip ben senin düsmaninim dese basim gözüm üstüne. Ancak kallesçe bir saldiri yaparlar. Iste böyle gizlenerek gelirler. Düsmanim belli olmadigi için tedbir almak zorundayim. Örgüt birilerini bulamiyor. Bunlara dolar bazinda para teklif ediyorlarmis" dedi.

(Hülya Keklik /IHA)
Kaynak: İHA