Sanliurfa'da Isteyen Herkes Aninda Asi Olabiliyor

Korona virüs salginiyla mücadelede en önemli adim olan asilama yoluyla toplumsal bagisikligi artirma konusunda Sanliurfa bir adim daha öne geçti. Randevusuz asi olma imkaninin oldugu Sanliurfa’da, asi olma hakki taninan 25 yas üstü tüm vatandaslar ile SGK’ya tabi tüm çalisanlarin asilanmasi hedefleniyor.

Sanliurfa'da Isteyen Herkes Aninda Asi Olabiliyor
Sanliurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlariyla seferber olan saglik ordusunca, il merkezi ve ilçelerdeki hastaneler ve aile sagligi merkezlerine ilaveten, halkin yogun halde bulundugu alisveris merkezleri, Organize Sanayi Bölgesi, Evren Sanayi Sitesi, Balikligöl, Hasimiye Meydani, Eyyüp Peygamber Makami, Valilik binasi, Haliliye ve Karaköprü ilçelerindeki pazar yerlerinde mobil asilama üniteleri olusturuldu.

Sanliurfa’da asi olma hakki taninan 25 yas üstü herkesin pandemi ile mücadeleye asi olarak ve tedbirlere uyarak destek vermesini isteyen Vali Abdullah Erin, basta kamu çalisanlari olmak üzere esnaf odalari, meslek kuruluslari ve tüm sivil toplum kuruluslarini asilama çalismalarina destek olmaya çagirdi. Sanliurfa’da asi olma hakki taninan 30 yas üzerindeki 902 bin 355 kisiden yüzde 23,16’sinin asi oldugu bilgisini veren Vali Erin, asilanmada yas sinirinin 25’e çekildigini ve randevu sartinin olmadigini hatirlatarak, “Tüm dünyayi, ülkemizi ve sehrimizi her anlamda derinden etkileyen korona virüs salginina karsi devletimiz tüm imkanlarini seferber etmis ve asi tedarikinde dünyanin sayili devletleri arasinda yerini almistir. Devletimizin sagladigi bu imkani biz de saglik çalisanlarimizin fedakarligiyla birlestirerek, il merkezimiz ve tüm ilçelerde asida randevu zorunlulugunu kaldirmis bulunuyoruz. Sehrin hemen her noktasinda olusturulan sabit ve mobil asi ünitelerine basvuran vatandaslarimiz, aninda asilarini olarak salgin tehlikesinin bir an önce ortadan kalkmasina destek vermelidir. Asi konusunda kesinlikle süpheye ve tereddüde yer verilmemelidir” diye konustu.

Kaynak: İHA