Sandikçi Açiklamasi 'Bes Yilda Canik'in Çehresi Degisecek'

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, AK Parti Canik Ilçe Kadin Kollari tarafindan düzenlenen bilgilendirme toplantisinda ilçede sürdürülen projelerle ilgili konusarak, “Bes yilda Canik’in çehresi degisecek” dedi.

Sandikçi Açiklamasi 'Bes Yilda Canik'in Çehresi Degisecek'
Canik Kültür Merkezi’nde kahvalti bulusmasiyla baslayan programda ilk olarak kürsüde söz alan AK Parti Canik Ilçe Kadin Kollari Baskani Fatma Donbay, toplantiya katilan davetlilere tesekkür etti. “Kadinlarimiz, teskilatimizin bel kemigini olusturmaktadir” diyen AK Parti Canik Ilçe Teskilat Baskani Mahmut Gencay ise “Bu yapi içerisindeki desteklerinizden dolayi hepinize çok tesekkür ediyorum” ifadesini kullandi.

Konusma yapmak üzere söz alan AK Parti Il Kadin Kollari Baskani Rabia Baykeser, “Her basarili erkegin arkasinda bir kadin vardir; onun da arkasinda kendi gölgesi vardir” diyerek kadinlarin üstlendigi sorumluluklara degindi.

Ardindan kürsüye davet edilen Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi kadinlara hitaben yaptigi konusmasinda, Canik ilçesine hizmet etmeyi hep birlikte görev edindiklerini belirterek “Sizden sahadaki aksakliklari, eksiklikleri bize ulastirmanizi rica ediyorum. Böylelikle daha fazla, daha hizli yol alalim. Böyle olursa Canik ilçemizi daha da ileriye götürecegiz” seklinde konustu.

AK Parti’nin yaklasik 19 yildir iktidarda kalmasinda kadinlarin büyük emegi bulundugunu söyleyen Baskan Ibrahim Sandikçi, “Bir yandan evinizin yükünü sirtlamisken bir yandan da ülke-memleket meselesini dert edinip sahaya indiniz. Bu anlamda sizlerin sorumlulugu daha fazla” sözlerine yer verdi.

Siyasetin yalanla yapilamayacagini dile getiren Sandikçi, insanlarla iletisim kurarken samimi ve dogal olunmasi gerektigini belirtti.

“Yapmayacagimiz bir isi söylemiyoruz. Insanlara ümit verip onlara hayal kirikligi yasatmaktan kaçiniyoruz” diyen Baskan Sandikçi, bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Göreve geldiklerinde kisa, orta ve uzun vade olarak planlama yaptiklarini söyleyen Baskan Ibrahim Sandikçi söyle devam etti: “Bu hedeflere ulasabilmek için gelecegi bekleyemeyiz. Hizmet etmek için gün bugündür. Biz bugünü en verimli sekilde degerlendirmek durumundayiz.”

Canik ilçesinde imar planlamasi yapmak için 1,5 yil boyunca ekip olarak sabahlara kadar çalistiklarini belirten Sandikçi sunlari kaydetti:

“Ramazan ayinda çogu zaman sahur vaktinde evlerimize gittik. Bu sekilde çalismayla bir imar plani yaptik. Su anda da imardan sonra herkesten dua almaya basladik. Hiç kimseyi yerinden oynatmadik. Kimse yerinden, arazisinden ayrilmadi. Bu basli basina bir olay. Biz bu çalismalarimizla örnek olmak istedik. Hem Canik ilçemizi kurtaralim hem de belediye olarak bu isin yapilabilecegini diger belediyelere ispat edelim istedik.”

Samsun’da tek seferde yapilmis en büyük imar planlamasini Canik’te gerçeklestirdiklerini dile getiren Sandikçi, “Bundan sonra en az 50 yil daha Canik ilçemizin imar ile ilgili bir çalismaya ihtiyaci olmayacak” dedi.

Bütün bunlari yapiyorken, bir yandan da Yeni Canik’i insa ettiklerini anlatan Baskan Sandikçi, genis yollar insa edilecek sekilde planlama yaptiklarini belirterek, “Çünkü yarin bu yollara ihtiyacimiz olacak. Hiç kimseyi üzmeyecek bir imar plani hazirladik” bilgilerini verdi.

Canik’in aort damari olarak nitelendirdigi 100. Yil Bulvari Insa Projesi’nin önemine vurgu yapan Baskan Ibrahim Sandikçi, büyük projeleri gerçeklestirirken hiçbir sekilde oy kaygisi ya da tepki alma endisesi tasimadiklarini ifade etti.

Baskan Sandikçi, “Acaba ne tepki alirim endisesi tasirsaniz yaptiginiz islerde iz birakamazsiniz. Bugün vatandasimizin rahatsizlik duyacagi bazi çalismalarimizdan yarin, iyi ki yapilmis diye onlar da memnun olacaklardir” diyerek liderligin, baskanligin korku ile yapilamayacagini belirtti.

Gerçeklestirilen projelerle Canik ilçesinin çehresini 5 yil içerisinde degistirmeyi hedeflediklerini dile getiren Baskan Sandikçi, konusmasini soru cevap seklinde devam ettirerek davetlilerin sorulari ve talepleri ile yakindan ilgilendi.
Kaynak: İHA