MÜSIAD, Türk Is Adamlarini Nijerya'da Eylülde Düzenlenecek Helal Gida Fuarina Davet Etti

Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) Nijerya Sube Baskani Tevfik Demirel, Türk is adamlarini baskent Abuja'da 14-16 Eylül tarihlerinde yapilacak Helal Expo Nijerya Fuari'na davet etti.

Demirel, AA muhabirine yaptigi açiklamada, helal gida endüstrisi hakkinda farkindalik olusturmak amaciyla fuari düzenlediklerini belirtti.

Baskent Abuja'da 14-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek fuar hakkinda Demirel, "Nijerya, 100 milyonu asan Müslüman nüfusu ile Bati Afrika'nin en büyük ekonomisi ve yillik yüzde 1,5 büyüme potansiyeli olan bir ülke. Bu nedenle Nijerya'yi helal gida piyasasi için bir merkez olarak konumlandirmamiz zorunludur." dedi.

Demirel, fuarda gida, kozmetik, giyim, ilaç ve ev tekstili sektörlerinde firmalara tavsiyede bulunacaklarini ifade etti.

- Fuar Türkiye-Nijerya ekonomi iliskilerini genisletecek

Fuarin, Türkiye ile Nijerya arasindaki ikili ticaret ve ekonomik iliskilerinin kapsamini daha da genisleteceginin altini çizen Demirel, "Helal Expo Nijerya, tüm sektörlerde yillik 50 milyar dolari asan devasa potansiyele sahip. Bu, Türkiye'nin ticaret, hizmetler ve teknoloji transferi alanlarinda Nijerya'daki helal endüstrisi için liderlik ve bir yol saglamasi için firsattir." diye konustu.

Demirel, fuarda yabanci ülkelerin yerlerini aldiklarini söyleyerek, Türkiye'nin bu büyük firsati her iki ülke arasindaki ticaret hacmini daha da gelistirmek için kullanacagi umudunu dile getirdi.

Kaynak: AA