Küresel Markalarin Pazarlama Iletisimi Stratejisi Ve Uygulamalarini Ele Aldilar

Pazarlama iletisiminin temel bilesenlerinin küresel markalarca nasil kullanildiginin örneklendirilerek aktarildigi, iki yüz kadar ülkeye yayilmis bir küresel markanin nasil bir iletisim stratejisi kurdugunun anlatildigi "Küresel Markalar Baglaminda Bütünlesik Pazarlama Iletisimi” adli kitap okuyucusuyla bulustu.

Küresel Markalarin Pazarlama Iletisimi Stratejisi Ve Uygulamalarini Ele Aldilar
Istanbul Gelisim Üniversitesi Dr. Ögr. Üyesi Sarp Bagcan’in editörlügünde hazirlanan "Küresel Markalar Baglaminda Bütünlesik Pazarlama Iletisimi” adli kitap raflarda yerini aldi. Dr. Ögr. Üyesi Sarp Bagcan, kitabin ön sözünde su ifadelere yer veriyor:

“Pazarlama iletisimi ve onun daha sistematik halde tanimlanmasini, uygulanmasini kolaylastiran bütünlesik pazarlama iletisimi ise oldukça önemli bir kavram. Zira ya bir markanin yillardir popüler oldugunu biliyoruz ya da birdenbire hayatimiza bir markanin girdigini görüyoruz; zihnimizde farkli raflarda farkli markalar, ürün ve hizmetler var. Istek ve ihtiyaç halinde onlari raflardan indiriyoruz. Üstelik yalniz da degiliz; en yakin çevremizden dünyanin hiç bilmedigimiz ücra noktalarina kadar milyonlarca hatta birkaç milyar insan bu durumu yasiyor. Onlarin da zihin raflarinda benzer seyler var, tabii farkli olanlar da. Bunlari dünya çapinda zihin raflarina kim koyuyor? Iste bu kitap da bunlari bir çesit anlamaya çalisma yolculugu. Küresel markalar dünyanin dört kösesinde milyarlarca insana kendilerini nasil aktariyorlar anlatmaya çalistik.”

Bu baglamda kitapta Interbrand, BrandZ, Deloitte gibi markalar üzerine küresel ölçekte çalismalarda bulunan yapilarin küresel marka listelerinden önemli örnekler inceleniyor.

Istanbul Gelisim Üniversitesi’nden Dr. Ögr. Üyesi Adnan Duygun, Dr. Ögr. Üyesi Gülsüm Vezir Oguz, Dr. Ögr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Dr. Ögr. Üyesi Ebru Nergiz ve Dr. Ögr. Üyesi Sezgin Savas’in, diger üniversitelerden Dr. Ögr. Üyesi Ipek Okkay ve Dr. Ögr. Üyesi Saadet Ugurlu’nun katkida bulundugu, editör Dr. Ögr. Üyesi Sarp Bagcan’in da yazar olarak katki sagladigi kitapta yer alanlar bölümler ise su sekilde siralaniyor:

Küresel Markalarin Glokal Iletisim Stratejisi Ve Reklamlar Baglaminda Incelenmesi: Coca-Cola ve Çin Örnegi

Halkla Iliskilerde Etkinlik Yönetimi Bilesenlerinin Küresel Markalar Baglaminda Lüks Tüketime Yönelik Öneminin Incelenmesi: Kalitatif Bir Arastirma Örnegi

E-Perakende Sektöründeki Küresel Markalarin Satis Gelistirme Faaliyetlerinin Incelenmesi: Amazon ve Alibaba Örnekleri

Küresel Markalarda Dogrudan Pazarlama: Instagram ve Facebook Örnegi

Post Korona Döneminde Küresel Markalar ve Trendler

Veri Tabanli Bütünlesik Pazarlama Iletisiminde Yapay Zeka Kullanimi ve Dijital Is Gücü Yönetimi
Kaynak: İHA