Izmir Valiliginden Geri Gönderme Merkezindeki Yanginla Ilgili Açiklama

Izmir Valiliginden, Çigli ilçesinde bulunan Harmandali Geri Gönderme Merkezinde çikan yanginda bir siginmacinin hayatini kaybetmesi olayiyla ilgili yapilan açiklamada, “Yabacinin madde bagimlisi olmasi nedeni ile olayin intihar olabilecegi degerlendirilmektedir” denildi.

Izmir Valiliginden Geri Gönderme Merkezindeki Yanginla Ilgili Açiklama
Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 siralarinda Izmir Il Göç Idaresi Müdürlügü Harmandali Geri Gönderme Merkezinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Siginmacilarin bulundugu 5. katta çikan yangin, görevlilerin ihbari ile itfaiye ekiplerine bildirildi.

Olay yerine çok sayida itfaiye ve saglik ekibi sevk edilirken, itfaiye ekipleri alevleri bir saat sonra kontrol altina alabildi. Yanginda dumandan etkilenen Suriye uyruklu Ahmed Maslem’in (21) hayatini kaybettigi belirlendi.

“OLAYIN INTIHAR OLABILECEGI DEGERLENDIRILMEKTEDIR”

Izmir Valiligi tarafindan yasanan olayla ilgili yazili bir açiklama geldi. Açiklamada, “Izmir Harmandali Geri Gönderme Merkezinde saat 16.25 siralarinda ilk belirlemelere göre elektriklerin kisa devre yaptirilmasi sonucu çikan yanginda hakkinda Izmir Il Emniyet Müdürlügünce 31.05.2021 tarihinde uyusturucu madde bulundurma ve resmi belge düzenlenmesinde yalan beyan suçlarindan islem yapilan Suriye uyruklu yabancinin vefat ettigi, yabancinin odadan çikma imkaninin olmasina ragmen odadan çikmadigi ve yabancinin madde bagimlisi olmasi nedeni ile olayin intihar olabilecegi degerlendirilmektedir” ifadeleri kullanildi.

“IKI GÜVENLIK GÖREVLISI DUMANDAN ETKILENDI”

Açiklamanin devaminda, “Yangina ilk müdahale güvenlik görevlileri tarafindan yapilmis ve itfaiyeye haber verilmistir. Itfaiye geldikten sonra yangin kontrol altina alinmis, katta bulunan diger yabancilar güvenlik ve jandarma personelinin koordinesiyle güvenli bölgeye tahliye edilmistir. Olaya müdahale eden iki güvenlik görevlisi dumandan etkilenmeleri sebebiyle hastaneye kaldirilmistir. Güvenlik görevlilerinin saglik durumu iyi olup hastanede tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili savcilik tahkikati sürdürülmektedir” denildi.

Kaynak: İHA