Ingiltere, 6 Ülkeyi Daha Kirmizi Listeye Aldi

Ingiltere, korona virüs salgini nedeniyle uyguladigi seyahat kisitlamalari geregince Dominik Cumhuriyeti, Eritre, Haiti, Kuveyt, Mogolistan, Tunus ve Uganda’yi kirmizi listeye aldi. Malta, Madeira ve Balear Adalari’nin ise yesil listeye eklendi.

Ingiltere, 6 Ülkeyi Daha Kirmizi Listeye Aldi
Ingiltere’de hükümet korona virüs kisitlamalari kapsaminda belirledigi uluslararasi seyahat koridorlarini bugün güncellendi. Hükümet 6 ülkenin daha kirmizi listeye eklendigini belirterek, söz konusu ülkelerin Dominik Cumhuriyeti, Eritre, Haiti, Kuveyt, Mogolistan, Tunus ve Uganda oldugunu açikladi.

Ingiltere Ulastirma Bakani Grant Shapps yaptigi açiklamada, söz konusu ülkelerde 30 Haziran yerel saatle 04:00’den itibaren kirmizi liste kurallarinin geçerli olacagini belirtti.

Hükümetin belirledigi kurallar geregince kirmizi ülkelere seyahat edilmemesi önerilirken, bu ülkelerden Ingiltere’ye gelen yolcularin 10 gün boyunca otel karantinasinda kalmasi gerekiyor.

Shapps ayrica, Malta, Madeira ve Balear Adalari ile bazi Karayip Adalari ve Ingiltere’nin bazi denizasiri bölgelerinin 30 Haziran’dan itibaren yesil listeye eklenecegini duyurdu. Shapps, Israil ve Kudüs’ün ise yesil listeye eklenmek için incelendigini belirtti.

Ingiltere hükümetinin trafik isigi sistemiyle belirledigi uluslararasi seyahat koridorlarindaki yesil listede bulunan ülkelerden Ingiltere’ye gelen kisilerin karantina uygulamalari zorunlulugu bulunmuyor. Sari listede bulunan ülkelerin ise Ingiltere’ye varislarda kendilerini 10 gün boyunca evlerinde izole etmeleri gerekiyor.

(Aylin Karadeniz/IHA)
Kaynak: İHA