Gurbetçi Genç Kizin Çift Kol Nakli Hayali, Türkiye'de Gerçeklesecek

Almanya’da 4 yil önce yakalandigi Meningokok hastaligiyla böbreklerini, iki kolunu ve ayaklarini kaybeden, annesinin bagisladigi böbrekle yasama tutunan 24 yasindaki dis teknisyeni Beyza Dogan, çift kol nakli olmak için Antalya’ya geldi. Kadavradan bagis bekleme sirasina alinan genç kiz, nakil olacagi günü bekliyor.

Gurbetçi Genç Kizin Çift Kol Nakli Hayali, Türkiye'de Gerçeklesecek
Köln kentinde yasayan 24 yasindaki dis teknisyeni Beyza Dogan, 4 yil önce yakalandigi Meningokok hastaliginin ardindan, kan zehirlenmesi sonucu böbrekleri iflas etti. Böbreklerinin ardindan genç kiz, ayak ve kollarini da kaybetti. 2 yil önce anne Mihriban Dogan’in bagisladigi böbrekle yasama tutunan Beyza Dogan, çift kol nakli olmak için arastirma yapmaya basladi.

Genç kiz yakindan tanidiklari ve aile doktorlari olan Kepez Belediyesi Tip Merkezi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmani Dr. Levent Fikret Yilmaz’la da bir görüsme yapti. Yilmaz, genç kizin çift kol nakli olmasi için en dogru adresin Antalya ve çift kol ve yüz nakilleriyle adini dünyaya duyuran Akdeniz Üniversitesi Tip Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan’la görüsmek oldugunu anlatti. Dogan, bu dogrultuda Ömer Özkan ile bir görüsme gerçeklestirdi.

Genç kiz, yapilan bir dizi tetkiklerin ardindan çift kol nakli için kadavradan bagis bekleme sirasina alindi.

"En hayirlisi olacak"

Levent Fikret Yilmaz, Beyza Dogan’i uzun süredir takip ettigini ve periyodik kontrollerini üstlendigini belirtti.

Dogan’in Almanya’da daha önce talihsiz bir sekilde yakalandigi Meningokok hastaligi nedeniyle alt ve üst ekstremite kaybina ugradigini dile getiren Yilmaz, “Hatta bu sebeple organ nakli yapilmak zorunda kalan bir hastamiz. Organ nakli sürecinden aileyi yakindan takip ettigim için hastamizi Kepez Belediyesi Tip Merkezi’nde degerlendirdik. Aile hekimi olarak yakindan takip ediyordum. Hastanin kontrolleri esnasinda çoklu uzuv nakilleri için en uygun yerin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Ömer Özkan oldugunu düsündüm. Beyza için en güzel en hayirlisi olacak diye düsünüyorum” diye konustu.



"Beyza süreçten mutlu"

Beyza’ya çift kol naklinin Türkiye’de yapilmasini istedigini dile getiren Yilmaz, “Antalya bu konuda öncü bir vasfa sahip. Beyza için en hayirlisinin kendi vatani oldugunu düsünüyorum. Beyza’nin gelinen süreçte çok mutlu ve morali yerinde. Türkiye’de kendini daha iyi hissediyor. Sürecinde iyi gideceginden emin” dedi.

Kaynak: İHA