Gönüllü Kovid-19 Asisi Yapan Ebe, Hayatini Otizmli Ogluna Ve Meslegine Adadi

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin 'Asi olmak isteyen milyonlar bu fedakarliklari hak ediyor. Serpil Hanimsa binlerce tesekkürü' paylasimi ile Türkiye'nin tanidigi 28 yillik ebe Serpil Minaz, salginin son bulmasi için mücadele ederken otizmli oglunun egitimi ile de ilgileniyor Herkesin takdirini toplayan Minaz: 'Bakanimizin paylasimini görünce heyecanlandim. Bizim için çok iyi bir motivasyon oldu. O gün havalimaninda 45 dakikada 48 asi yapmistim' 'Aile sagligi merkezlerinde, kurumlarda, yatalak hastalara evinde, çiftçilere serasinda asi yapiyoruz. Tek amacimiz salginin bir an önce bitmesi ve artik insanlarin normal hayatina dönebilmesi'

AYSE YILDIZ - Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asilamasindaki fedakarligindan ötürü sosyal medya hesabindan tesekkür ettigi Antalya'da görevli ebe Serpil Minaz, asilamada ortaya koydugu özveriyi otizmli oglunun egitimi için de gösteriyor.

Aksu Ilçe Saglik Müdürlügünde görevli 46 yasindaki üç çocuk annesi ebe Minaz, Bakan Koca'nin sosyal medya hesabindan yaptigi "Aksu ilçesinde görevli 28 yillik ebe arkadasimiz Serpil Minaz, tüm gün Antalya Havalimani'ndaydi. Daha önce de Bingöl, Maras ve Islahiye'de kendi istegiyle sorumluluk aldi. Asi olmak isteyen milyonlar bu fedakarliklari hak ediyor. Serpil Hanimsa binlerce tesekkürü." paylasiminin sevincini yasadi.

Her zaman meslegini severek yapan Minaz, salginin basladigi ilk günden bu yana yatalak hastalar için evlerine, is yogunlugundan dolayi gelemeyen çiftçiler için seralara ve tarlalara giderek asi yapiyor.

Aile sagligi merkezlerinin yani sira havalimani gibi kurumlara da giderek Kovid-19 asisi yapan Minaz, yüzde 95 agir engelli ve otizmli 9 yasindaki oglu için de büyük fedakarlik gösteriyor.

Afyon Saglik Meslek Lisesinden 1993 yilinda mezun olduktan sonra Burdur'un Yesilova ilçesine bagli Doganbaba köyüne atanan ebe Minaz, burada sagir ve dilsiz bir kadinin dogumu için tasli patika yoldan elindeki malzemeleriyle 5 kilometre yürüyerek ilk kez dogum yaptirdigi günü unutamiyor.

Bir taraftan meslegini yapmaya çalisan Minaz, diger taraftan da uzaktan egitimle Atatürk Üniversitesinde 4 yillik hemsirelik bölümü, Anadolu Üniversitesinde ise kamu yönetimi bölümünü bitirdikten sonra saglik yönetimi alaninda da yüksek lisansini yapti.

Kahramanmaras ve Bingöl'de 3'er yil, Izmir'de 8 yil çalistiktan sonra Hatay ve Gaziantep'te çadir kentlerde de gönüllü çalisan Minaz, tüm saglik çalisanlari gibi salginin bir an önce bitmesi için mücadele ediyor.

- "Ekip olarak isimizi severek yapiyoruz"

Minaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, saglik çalisanlarinin her zaman her yere kosturdugunu, ebe olmasina ragmen gönüllü asi da yaptigini anlatti.

Nerede bos yer varsa oraya tampon olduklarini vurgulayan Minaz, "Ekip olarak isimizi severek yapiyoruz. Tüm saglik çalisanlari büyük bir fedakarlik örnegi sergiliyor. Tek amacimiz salginin bir an önce bitmesi ve artik insanlarin normal hayatina dönebilmesi. Çünkü salgindan herkes çok etkilendi." diye konustu.

Saglik Bakani Koca'nin paylasimini Istanbul'da astsubay olan oglunun telefonla arayarak bildirdigini aktaran Minaz, paylasimi görünce sasirdigini ifade etti.

Her gün yogun çalistiklarini belirten Minaz, "Bakanimizin paylasimini görünce heyecanlandim. Bizim için çok iyi bir motivasyon oldu. O gün havalimaninda 45 dakikada 48 asi yapmistim. Telefonlarim hiç susmadi, herkes arayip tebrik etti." dedi.

Daha önce Hatay'in Yayladagi ilçesindeki çadirlarda 2 yil görev yaptigina deginen Minaz, Gaziantep'in Islahiye ilçesindeki çadirlarda 1,5 yil gönüllü çalistigini anlatti. Minaz, savastan kaçan ve psikolojisi kötü olan çocuklara, kadinlara moral vermeye çalistigini, bebek, çocuk ve gebelerin asisini yaptigini söyledi.

- "Oglum beni uzun süre görmediginde kendisine zarar veriyor"

Bir oglunun da otizmli oldugunu ifade eden Minaz, Kovid-19'la mücadele ederken evladini da ihmal etmemeye çalistigini belirtti.

Serpil Minaz, engelli oglunun bakiminin zorlugu nedeniyle astsubay esinin emekli olmak zorunda kaldigini anlatti.

Fedakar hemsire, Antalya'ya geldikten sonra otizmli oglu için müstakil ev yaptirdiklarini söyledi.

Minaz, "Oglumun sabah bakimini yapip, esime birakiyorum. Oglum gün içerisinde beni görmedigi zaman kafasini yere vuruyor, kendisine zarar veriyor. Sabah ise giderken birakmak istemiyor. Ögleyin bir saatlik yemek arasinda kostur kostur oglumu okuldan alip, bakimini yapip tekrar isime dönüyorum. Oglumun iyi bir egitim almasi için de çabaliyoruz." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA