Gayrimenkul Sektörü Ve Paydaslari RE360'ta Bulustu

Türkiye gayrimenkul sektörünü bir araya getiren, kamu ve özel sektör is birligiyle sektörü daha ileriye tasimayi hedefleyen, küresel ekonomi, dijital dönüsüm, gayrimenkulde sosyal etki ve sehirlerden bahsedilen RE360 Gayrimenkul Bulusmasi, gerçeklesti.

Gayrimenkul Sektörü Ve Paydaslari RE360'ta Bulustu
Türkiye gayrimenkul sektörü ve paydaslarini bir araya getiren, kamu ve özel sektör is birligiyle sektörü daha ileriye tasimayi hedefleyen, küresel ekonomi, dijital dönüsüm, gayrimenkulde sosyal etki ve sehirlerden bahsedilen RE360 Gayrimenkul Bulusmasi, dün MIPIM Stratejik partnerligi ile gerçeklesti. “Normallesme Sürecindeki Geçis Dönemi”nin konusuldugu ve “Pandemiden Sonra Sektörü Ne Bekliyor?” basliklarina dikkat çekilen RE360, Türkiye’nin yeni nesil dijital etkinlik, sektörel içerik ve isbirligi platformu Digital Network Alkas (DNA) çatisi altinda basariyla gerçeklesti.

Açilis konusmasini Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yaptigi RE360’ta Paris Sorbonne Üniversitesi Isletme Fakültesi Ögretim Üyesi, Girisim, Bölge ve Inovasyon Kürsüsü Kurucusu ve Bilimsel Direktörü Prof. Carlos Moreno, insan merkezli ve her yere 15 dakikada ulasilabilen 15 Dakikalik Kentlerin yükselisini aktardi. Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer’in artik akilli sehirlerin degil, aklini kullanan sehirlerin gündeme geldigini vurguladigi konferansta, Seul, Singapur, Londra, pandemi döneminde izledikleri yol haritalari aktarildi.

Arup ,Dijital Uygulamalar Lideri Alvise Simondetti, “Gelecegi Hizlandiran Pandemi, Sektörde Nasil Bir Dijital Dönüsüme Neden Oldu” baslikli oturumda pandemiyle alisverisin online platformlara kaydigini ve dünyanin dört bir yanindaki devletlerin kararlarini “veriyi takip ederek” aldigini hatirlatarak, böylece mimarlik, mühendislik ve insaat sektörlerinin dönüsümünü hizlandirarak sürdürdügünü belirtti.

Hayati normale döndürmekte yol alan sehirlerden ilham alan “Dünyanin Farkli Sehirleri Anlatiyor: Normallesmenin Yol Haritasi” oturumunun moderatörlügünü PwC Türkiye Ortagi ve Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroglu yapti. Oturumda ARUP, Akilli Sehirler Lideri Ersoy Pehlivan, ITÜ, European Real Estate Society (ERES) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kerem Yavuz Arslanli, Türkiye Belediyeler Birligi Çevre ve Sehircilik Müdürü ve Mimar Cüneyt Türkmen sehirlesmenin yol haritasini çikardilar. Konuk sehirleri anlatan uzmanlar ise Londra Enfield Belediye Konsey Üyesi Nesil Çaliskan, Singapur’dan DP Architect Direktör Hui Min Chan, Seul’dan Sehir Plancisi, Sehir Fütüristi ve Mimar Edward Yang oldu.

Sektörün Pandemi Performansi, Yatirimlar ve Gelecege Dönük Beklentilerin masaya yatirildigi oturumun moderatörlügünü Alkas/Han Spaces Yönetim Kurulu Baskani Avi Alkas yapti. Hepsiemlak CEO’su Zeynep Tandogan, Galataport Istanbul Icradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Nata Holding Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Yusuf Tanik konusmaci oldular.

MIPIM Stratejik partnerligi ile gerçeklesen RE360 Ana Sponsoru FIBA Commercial Properties, Co-Sponsor Kuzu Grup, Oturum Sponsoru Denge Degerleme ve Özay Hukuk, Sponsorlar Galataport Istanbul ve Polat oldular. Destekçi kuruluslar ise söyleydi: Alp Alkas Perakende Gayrimenkul Merkezi, AYD, GISP, GKL, GYODER, IMSAD, INDER, LIDEBIR, Marmara Belediyeler Birligi, PERYÖN, TRFMA, TTYD, Türk SMD, Urban Land Institute Kamudan özele, yatirimcidan hizmet üretenlere kadar tüm ilgili kurum ve kuruluslari bir araya getiren gayrimenkul sektörünün bulusmasi RE360, Alkas’in sektörel içerik ve etkinlik platformu Digital Network Alkas (DNA) çatisi altinda 722 üst düzey sektör temsilcisinin katilimi ile basariyla yapildi.

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaslari üst düzey katilimiyla bir araya getiren RE360’ta sektör trendleri ve çözümleri ele alindi. Seul Londra ve Singapur’un pandemi dönemindeki yol haritalarinin aktarildigi vizyon gelistiren, bilgi ve ilham dolu oturumlarla ortak akil olusturan farkli deneyim ve trendlerin masaya yatirildigi, küresel ekonomi, dijital dönüsüm, gayrimenkulde sosyal etki ve sehirlerden bahsedilen RE360’ta Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer, artik akilli sehirlerin degil, aklini kullanan sehirlerin gündemde olacaginin altini çizdi.

“Ilham verici örneklerle umudun isaretleri”

Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer, RE360’ta dijital degisim ve dönüsümle sekillenen yeni ekonomide gayrimenkul sektörü ve ilgili sektörlerin hizli ve zorlu adaptasyon sürecini ve pandemi sonrasini Türkiye ve dünyadaki ilham verici örnekleriyle aktarmayi amaçladiklarini belirtti.

Aközer, gelecegi hizlandiran pandemi döneminin sektördeki degisimlerine de ayna tutan konferansi, Türkiye’nin yeni nesil dijital etkinlik, sektörel içerik ve isbirligi platformu Digital Network Alkas (DNA), üzerinden gerçeklestirdiklerini hatirlatti.

Türkiye’den ve dünyadan önemli isimleri ayni çati altinda bulusturmaktan dolayi çok mutlu olduklarini belirten Alkas Genel Müdürü Yonca Aközer, hayati normale döndürmekte olan ve gelecek trendleriyle yol alan sehirlerin ilham verici ve umudun isaretlerini içeren hikayelerinin masaya yatirildigini vurguladi. Aközer, pandemide sektörün zor günler geçirdigini ancak durulmadigini sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin yurtdisinda tanitimini yapma hedefiyle yol aliyoruz”

Alkas/Han Spaces Yönetim Kurulu Baskani Avi Alkas, Türkiye’nin en dinamik sektörlerinden biri olan ve baglantidaki pek çok sektörü de besleyen gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisindeki önemine dikkat çekerek, durum degerlendirmelerinde bulundu ve gelecege ayna tuttu.

RE360’ta besinci yila girdiklerini belirten Alkas/Han Spaces Yönetim Kurulu Baskani Avi Alkas, yakin bir gelecekte yine kahve molalarinda yüzyüze sohbetlerin oldugu ortamlarda bulusmayi umduklarini, hibrit modele geçilecegini söyledi: “Gayrimenkul ve paydaslarina katkida bulunmak, Türkiye’nin de yurtdisinda tanitimini yapmak hedefiyle yol aliyoruz” dedi.

Fatma Sahin, Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani: “Kuzeysehir Toplu Konut projesiyle modern yapilasma ile geleneksel yasam kültürü harmanlanacak.” Öncelikle RE360 gibi gayrimenkul sektörünün dinamiklerini bir araya getiren, tüm paydaslari bulusturan etkinlikleri çok önemsedigini söyleyerek konusmasina baslayan Türkiye Belediyeler Birligi Baskani ve Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, “Bir belediyenin en önemli görevlerinden biri insanlara çagdas, refah seviyesi yüksek yasam alanlari olusturmak Türkiye’nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Kuzeysehir Toplu Konut Projesi ile 250 bin kisinin bir arada yasadigi, modern yapilasma ile geleneksel yasam kültürünü harmanlandigi ve yatay mimarinin desteklendigi bir projeyi hedefliyoruz. Kentin gözbebegi olacagini düsündügüm projenin hayata geçirilmesiyle sanayi çalisanlarinin uygun fiyatlarda konut sahibi olabilmesinin yani sira insanlarin yolda harcadigi zaman ve yakittan tasarruf saglanacak. Cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yasam unsurlari korunacak” dedi.

Kuzey Sehir’de yasayacak vatandaslarin, egitimden sagliga, sosyal yasamdan ulasima, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarini kent merkezine gitmeye gerek duymadan karsilayabileceklerini aktaran Fatma Sahin, sözlerini söyle sürdürdü: “Mahallenin yesil alanla çevrelenmesi, farkli ölçeklerde meydanlarin olusturulmasi, araç yollarinin sinirlandirilmasi, engellilerin kullanimini da içeren otoparklarla, ulasim aginin agirlikli olarak yaya öncelikli ele alinmasi, projenin temel tasarim ilkelerini olusturacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarimizin kullanimini kendi binalarimizda daha verimli olarak kullanmaya özen gösterirken, ayristirmalari, yeniden kazanan dönüsüm projelerini de aktif olarak uygulamaya devam ediyoruz.”
Kaynak: İHA