Fuat Sezgin Bilim Merkezi'ni 13 Bin 465 Kisi Ziyaret Etti

Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilim insani olmaya yönlendirmek amaciyla Bagcilar Belediyesi tarafindan açilan Fuat Sezgin Bilim Merkezi’ni iki yil içinde 13 bin 465 kisi ziyaret etti.

Fuat Sezgin Bilim Merkezi'ni 13 Bin 465 Kisi Ziyaret Etti
Bagcilar Belediyesi’nin gelecegin bilim insani olmayi düsünen ögrencilere yönelik 2019 yilinda hayata geçirdigi Fuat Sezgin Bilim Merkezi, ilçe sakinlerinden yogun ilgi görüyor. Pandemi sürecindeki kisitlamalar nedeniyle geçici süre kapanan bilim merkezi, normallesmeye geçilmesiyle birlikte kapilarini yeninden misafirlerine açti.

Hem egleniyor hem ögreniyorlar

8D Sinema ve Planetaryum binasinin içinde yer alan bilim merkezi randevuyla gezilebiliyor. Okullar ögrenci grubu adina yetiskinler de bireysel olarak randevu alabiliyorlar. Ziyaretler maske ve mesafeye uygun sekilde gerçeklestiriliyor. Bilim sevdalisi çocuklarin ikinci adresi haline gelen bu egitim yuvasina bugüne kadar 13 bin 465 ögrenci konuk oldu. Ögrenciler, girdap tünelinden jiroskopa, Archimedes deney istasyonundan fisilti çanaklarina kadar çok sayida bölüm bulunan bilim merkezinde hem egleniyor hem ögreniyor.

Çocuklar okullarda teorigini gördügü dersleri bu deney istasyonlarinda uygulamasini yaparken günlük olaylara bilimsel bir bakis açisiyla yaklasabilme ve düsünce becerilerini gelistirebilme özelliklerini de kazaniyor. Bilime olan ilgiden memnun kaldiklarini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, bütün ögrencileri bilim merkezini ziyarete davet etti.

Hafta içi gençlere açik olan bilim merkezi, hafta sonu yetiskinlere hizmet veriyor.
Kaynak: İHA