Diyanet'ten 2021 Yili Hac Ibadetiyle Ilgili Açiklama

Diyanet Isleri Baskanligi, Bakanliklararasi Hac ve Umre Kurulu’nun 2021 yili hac ibadetiyle ilgili aldigi kararlari açikladi.

Diyanet'ten 2021 Yili Hac Ibadetiyle Ilgili Açiklama
Bakanliklararasi Hac ve Umre Kurulu, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas baskanliginda toplandi. Toplantida Suudi Arabistan hükümetinin Covid-19 salgini nedeniyle bu yil hac ibadetinin sadece ülke içinde yasayan ve degisik milletlerden olusan sinirli sayida Müslüman’la ifa edilmesi ve yurt disindan haci adayi kabul edilmemesi karari nedeniyle haci adaylari ile ilgili hususlar görüsüp degerlendirildi.

Toplantida 2020 yilinda kesin kayit hakki elde edip hac yapilamadigi için gerekli sartlari yerine getirerek haklari 2021 yilina devredilen haci adaylarinin hac ücretlerinden mahsup edilmek üzere daha önce hesaplarinda birakilan 1000’er riyalin 2022 yili haccindan mahsup edilmek üzere blokesinin devami sartiyla kayit haklarinin 2022 yilina devredilmesine, 2022 yilina kesin kayit hakki devredilen haci adaylarindan hacca gitmekten vazgeçenler olmasi durumunda ödemis olduklari ücretlerin tamaminin iade edilmesine ve bu kisilerin kazanilmis kura kat sayilari ile gelecek yillarda kuraya dahil edilmesine karar verildi.

Kaynak: İHA