ABD'de Kovid-19 Salgininda Kirasini Ödeyemeyenler Için Çikarilan Moratoryum Bir Ay Uzatildi

ABD'de, yeni tip koronoavirüs (Kovid-19) salgininda kiralarini ödeyemeyen kiracilarin evden çikarilmamasini güvence altina alan tahliye moratoryumu bir ay uzatildi.

Karari açiklayan Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, sürenin 30 Haziran'dan 31 Temmuz'a kadar uzatildigini ancak bu moratoryumun "son uzatma karari olmasinin amaçlandigini" söyledi.

Konut ve Kentsel Gelisim Departmanina göre, mart sonu itibariyla 6,4 milyon Amerikalinin halen kirasini gecikmeli olarak ödeyebildigi, kira ödemesi yapamayan yaklasik 1 milyon kisinin ise 2 ay içinde evden çikarilmayi bekledikleri belirtildi.

Kira yardimi için ayrilan mevcut 47 milyar dolarin dagitimi konusunda eyalet ve yerel yönetimler için yeni hazine kilavuzu yayinlanirken, Bassavci Yardimcisi Vanita Gupta tarafindan kaleme alinan mektupta, ülke çapinda eyalet mahkemelerine hem kiracilari hem de ev sahiplerini korumayi tesvik eden bir dizi alternatife yer verildi.

Gupta'nin mektubunda, ek adimlar atilmazsa, "Tahliye basvurularinin ülke genelinde mahkemeleri bogmasi bekleniyor." ifadesi yer aldi.

Kaynak: AA