TEKNOFEST Travel Datathon Yarismasi Dijital Yolculuk Deneyimi Sunacak

Uçak seyahatlerinde yasanan zorluklara yönelik verimli çözümlerin üretildigi yarismaya 5 Temmuz'a kadar basvuru yapilabilecek.

Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsaminda düzenlenecek Travel Datathon Yarismasinda yarismacilar dijital yolculuk deneyimi yasayacak.

TEKNOFEST'ten yapilan açiklamaya göre, THY yürütücülügünde düzenlenecek yarismada, yarismacilar, uçak seyahatlerinde yasanan zorluklara yönelik daha verimli çözümler üretecek.

THY yazilim gelistirme programi kapsaminda lise, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora ögrencileri ile mezunlarin katilabildigi yarismada Datathon katilimcilarina çözülmesi istenen vakalar ve veri setleri saglanacak.

Seyahatin farkli asamalarinda asilmasi gereken zorluklara yönelik gelistirilecek çözümlerle daha iyi, verimli, stressiz, mutlu ve dijital bir yolculuk deneyimi yasatmak hedeflenirken, yarismacilar yapay zeka, makine ögrenmesi ve büyük veri olmak üzere yükselen teknolojileri kullanacak.

Baslangiç ve gelistirme asamalarinin çevrimiçi olarak gerçeklestirilecegi yarisma, 19 Temmuz-20 Eylül tarihlerinde devam edecek.

THY tarafindan daha önce belirlenen kriterlere göre seçilen en iyi takimlarin jüriye sunum yapma hakki kazanacagi yarismanin final sunumlari ise 25 Eylül'de Istanbul Atatürk Havalimani'nda fiziksel katilimla gerçeklestirecek. Sektöre yön veren veri bilimcilerin yarisacagi maratonda, jüri tarafindan belirlenen en iyi üç takimin her üyesine ödüller verilecek.

Birinci takimin business class yurt disi uçak bileti, ikincinin bussiness class Avrupa uçak bileti, üçüncünün ise economy class Avrupa uçak bileti kazanacagi yarismada dereceye girenler ödüllerini 21-26 Eylül'de TEKNOFEST'te alacak.

Datathon'a katilim için en az 2 en fazla 5 kisilik takimlar halinde 5 Temmuz'a kadar teknofest.org üzerinden basvuru yapilabilecek.
Kaynak: AA