Tekirdag'da Göz Alici Mor Renkli Tarlalar Fotograf Tutkunlarinin Ilgisini Çekiyor

Tekirdag'da lavanta tarlalari fotograf tutkunlarinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Tekirdag'daki lavanta tarlalarinda mor ve eflatunun tonlarini fon yapan fotograf tutkunlari en güzel kareyi yakalamaya çalisiyor.

Ziyaretçiler göz alici mor ve eflatun renkleriyle lavanta tarlalarinda fotograf çektirmek için birbiriyle yarisiyor.

Kentin yani sira Istanbul ve yakin illerden de ziyaretçiler lavanta tarlalarini ziyaret ediyor.

Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacioglu, AA muhabirine, lavantaya ilginin her geçen gün arttigini söyledi.

Tekirdag'in essiz güzelliklere sahip oldugunu ifade eden Hacioglu, sari kanoladan sonra lavantalarin açmasiyla özellikle fotografseverlerin lavanta tarlalarina yogun ilgi göstermeye basladigini belirtti.

Hacioglu sunlari kaydetti:

"Özellikle Istanbul'dan çok sayida ziyaretçi geliyor. Foto safari tutkunlari mor renkli tarlalari siklikla tercih ediyor. Doganin sundugu bu essiz güzelligi fon olarak kullanan fotografçilar mükemmel kareler yakaliyorlar. Gelin - damat çekimleri de buralarda yapiliyor. Fotograflarin sosyal medyada paylasilmasi da ilimize ilgiyi de artiriyor. Ziyaretçiler hem doganin tadini çikariyor hem de birbirinden güzel anlari deklansörleriyle ölümsüzlestirerek buradan ayriliyorlar."

- Yarisma düzenlendi

Kentin tanitimina katki için fotograf yarismasi düzenlediklerini aktaran Hacioglu, "Özellikle lavantalar için kente gelen çok ziyaretçi var. Biz de bu yil lavantaya karsi daha da çok ilginin artmasi için yarisma düzenliyoruz. Kentteki lavanta bahçelerinde çekilen fotograflarin Instagram üzerinden Müdürlügümüzün etiketiyle #lavantakokulutekirdag etiketiyle paylasan herkes yarismaya katilabiliyor. Yarismamiz 30 Haziran'a kadar devam edecek. Jüri tarafindan yapilacak degerlendirme sonucu dereceye girenlere para ödülü verilecek." diye konustu.

Lavanta tarlasina fotograf çekmeye gelen Mehmet Emre Bingül de Tekirdag'in fotografseverler için essiz güzelliklere sahip oldugunu dile getirdi.

Bingül, mor renkli tarlalarin fotografçilar için "dogal stüdyo" haline geldigini aktararak, "Marmara Denizi manzarali lavanta tarlasi gerçekten çok güzel. Bu muhtesem manzara esliginde fotograf çekiyoruz. Hem de salgindan dolayi sürekli evlerde kaldigimiz için burada kendimize geliyoruz. Temiz hava alarak salgin sürecinin stresini de atiyoruz. Özellikle fotograf sanatçilari için bu yerler çok ilgi görüyor. Fotografik açidan buralar harika. Burada çektigimiz fotograflarla da güzel bir arsiv olusturuyoruz." dedi.

Kaynak: AA