Rusya Askeri Istihbarati Açiklamasi ABD, Çin Karsiti Koalisyon Kurarak Asya-Pasifik'i Kontrol Etmeye Çalisiyor

Rusya Askeri Istihbarati (GRU) Baskani Igor Kostyukov, ABD’nin Asya-Pasifik bölgesi üzerinde kontrol saglamaya çalistigini belirterek "ABD’nin çatismaci egilimi, dünya ekonomisinin lokomotifi Asya-Pasifik bölgesinde kendini tümüyle gösteriyor. ABD, Hindistan’i da dahil ederek Çin karsiti bir koalisyon kurmaya çalisiyor." dedi.

Kostyukov, 9. Moskova Uluslararasi Güvenlik Konferansi’nda yaptigi konusmada, ABD’nin Asya-Pasifik bölgesine yönelik siyasetiyle ilgili degerlendirmelerde bulundu.

ABD’de bulunan istihbarat topluluklarinin, Asya-Pasifik’i büyük güçler arasinda bir “rekabet arenasi” olarak gördügünü anlatan Kostyukov, "ABD’nin çatismaci egilimi, dünya ekonomisinin lokomotifi Asya-Pasifik bölgesinde kendini tümüyle gösteriyor. ABD, küresel ticaretin yüzde 45’inin gerçeklestigi bu bölgeyi kontrol etmeyi amaçliyor." diye konustu.

Kostyukov, ABD’nin söz konusu süreci ilerletmek için "Dörtlü Güvenlik Diyalogu" adi altinda Çin karsiti bir koalisyon kurmaya çalistigini dile getirerek "Avustralya ve Japonya'ya ek olarak, geleneksel olarak bagimsiz bir dis politika güden Hindistan'in bu sürece dahil olmasina özel önem atfediliyor. ABD, Hindistan’i da dahil ederek Çin karsiti bir koalisyon kurmaya çalisiyor." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA