Polonya'dan Schengen Ve EEA Disindan Gelecek Yolculara 10 Günlük Zorunlu Karantina

Polonya, mutasyonlu korona virüs vakalarindaki artis nedeniyle Schengen bölgesi ve Avrupa Ekonomik Alani (EEA) disindan gelecek yolculara 10 günlük zorunlu karantina uygulamasi getirdi. Yolcularin karantinanin yedinci gününde yaptiracaklari testin negatif çikmasi durumunda karantinalari son bulacak.

Polonya'dan Schengen Ve EEA Disindan Gelecek Yolculara 10 Günlük Zorunlu Karantina
Polonya, mutasyonlu korona virüs vakalari ile mücadele kapsaminda Schengen bölgesi ve Avrupa Ekonomik Alani (EEA) disindan gelecek yolculara zorunlu karantina uygulamasi getirdi. Polonya Saglik Bakan Yardimcisi Waldemar Kraska düzenledigi basin toplantisinda, korona virüsün mutasyona ugramis yeni türlerinin ülkede gittikçe artmasi nedeniyle Schengen bölgesi ve EEA disindan Polonya’ya gelecek olan yolculara 10 günlük zorunlu karantina uygulamasi getirdiklerini açikladi.

Uygulamanin bu gece yarisindan itibaren yürürlüge girecegini ifade eden Kraska, mutasyona ugramis yeni türlerin "klasik korona virüsten" daha bulasici olmasi nedeniyle söz konusu karari aldiklarini bildirdi. Kraska, "Uygulamanin amaci Polonyalilari korona virüsün yeni mutasyonlarindan korumak" dedi.

Buna göre Schengen bölgesi disindan bu gece yarisindan itibaren Polonya’ya gelecek yolcular 10 gün zorunlu karantinada kalacak. Yolcularin karantinanin ancak yedinci gününde yaptiracaklari korona virüs testinin negatif çikmasi durumunda karantinasi sona erecek.

Polonya’da 80 bine yakin kisi hayatini kaybetti

Salginin basindan bu yana 2 milyon 879 bin 192 vakanin tespit edildigi Polonya’da, 74 bin 893 kisi hayatini kaybetti. Polonya Saglik Bakanligi’nin verilerine göre son 24 saatte ülkede 165 yeni vaka görülürken, 35 kisi de hayatini kaybetti.

Polonya’da bugüne kadar asilanan kisi sayisi ise 27 milyonu asti. 37 milyondan fazla nüfusa sahip olan ülkede, 11 milyon 643 bin 337 kisi tek dozluk Johnson & Johnson veya iki dozlu Moderna, Pfizer-BioNtech, AstraZeneca ile asilanirken, 16 milyon 302 bin 839 kisi ise iki dozluk asilarin simdilik ilk dozunu aldi.

Öte yandan Polonya, Ingiltere’de gittikçe yayilan korona virüsün Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonu karsisinda bugünden itibaren Ingiltere ve Kuzey Irlanda’dan gelen tüm yolculara da 7 günlük zorunlu karantina uygulamasi getirmisti.
Kaynak: İHA