(Özel) Yemeklerini Martilarla Beraber Balkonunda Yiyor

Kartal’da yasayan Hasan Sengün, yaklasik 10 yildir oturdugu evinin balkonuna gelen martilarla beraber yemek yiyor. Sengün, hemen hemen her ögününde balkonuna misafir ettigi martilara yiyecekleri kendi tabaginda ikram ediyor.

(Özel) Yemeklerini Martilarla Beraber Balkonunda Yiyor
Kartal’in Atalar Mahallesi’nde yasayan Hasan Sengün, yaklasik 10 yildir oturdugu evinin balkonunda martilarla beraber yemek yiyor. Sengün, neredeyse her gün hem kahvalti hem de aksam yemegini balkona misafir ettigi martilarla paylasiyor. Sengün, kendisinin yedigi domates, salatalik, peynir, yumurta, karpuz, pilav, ekmek ve benzeri yiyecekleri yine kendi kullandigi tabak ve çatalla martilara ikram ediyor. Hayvansever Sengün, balkona misafir ettigi martilara verebilecegi yiyecekleri evinde mutlaka bulundurdugunu belirtti.

Martilari evinin balkonunda beslemekten keyif ve mutluluk duydugunu dile getiren Sengün, özellikle disari fazla çikmayip evde kaldigi korona virüs salgini döneminde bu aktivitenin hem kendisi için hem de hayvanlar için yararli oldugunu ifade etti.

Hasan Sengün, “Hayvan sevgimi bunlar da hissettiler. Bir tane kedim var, bir de martilarim var. Aksam gelirler burada doyururum onlari. Sabah da kahvaltidan fazla da yemem, sosislerden, salataliklardan, yumurtadan ayiririm onlara. Peynirden veririm, domates yerler, karpuz yerler. Sabahleyin kahvaltiyi verdikten sonra aksam da sulu bir seyler veriyorum. Karpuz, domates, salatalik, bunlar gibi seyler veriyorum. Bu beni mutlu ediyor. Tabii gelip benimle ayni tabaktan yiyorlar. Ayni benim agzima soktugum çatali ben onlara uzatiyorum. O çataldan aliyorlar. Bu da güzel bir sey. Insani ferahlatiyor. Hele bir de bu Covid döneminde eve kapandik, tabii stres, bunalim olmasin diye kedi, köpek hani elimizden geldigi kadar ilgileniyoruz. Herkesin de ilgilenmesini istiyoruz. Yani böyle fazla bir masrafi yok bunlarin. Sadece tabagimizda kalani verirsek onlar da doyar. Onlarin da yavrulari var. Ailem de bu yaptiklarimi onayliyor. Çocuklarim da bana yardimci oluyorlar. Ben buraya geleli 10 sene oldu. 10 senedir ilgileniyorum. Bazen tabagimin içine kadar giriyorlar, girmeyin de diyemiyorum. Bazen ufak ufak ’Çekilin, siraya girin, yavas yavas hepinize yeter’ diyorum onlara. Mutlaka onlarin yiyecegi malzemeler dolabimda bulunur. Hani bugün size bir sey veremiyorum deme lüksüm yok. Çünkü bulunduruyorum. Bazen mutfagin camina geliyor gagalariyla vuruyorlar. Bizden bir sey istedigini hissediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA