Mus'ta Çocuklari Daga Kaçirilan Aileler HDP Binasi Önünde Oturma Eylemi Yapti

Hasköy Belediye Baskani Hikmet Karayel: 'Annelerimizi destekliyoruz. Genç yavrularimiz geri gelsin, yuvalarina kavussunlar, anne hasretini gidererek gözyaslarini silsinler'

Mus'ta çocuklarinin PKK'li teröristlerce daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan aileler, partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapti.

Çocuklarina kavusma ümidiyle Diyarbakir annelerinin baslattigi eyleme destek veren aileler, Mus HDP Il Baskanligi önünde "Halk Düsmani Parti", "Evlatlarimizi vereceksiniz", "Ha HDP, ha PKK", "Türk-Kürt kardestir, HDP kallestir" ve "Halki Dolandiran Parti" yazili pankartlar açti.

Çocuklarina ait fotograf ve Türk bayraklari tasiyan aileler, HDP aleyhine slogan atarak partililere tepki gösterdi.

Hasköy Belediye Baskani Hikmet Karayel ve bazi kent sakinleri de parti binasi önünde eylem yapan aileleri ziyaret ederek destek verdi.

Karayel, burada yaptigi konusmada çocuklari daga kaçirilan gönlü kirik, gözü yasli anneleri desteklediklerini belirtti.

Amaçlarinin daga kaçirilan çocuklarin geri gelmesi oldugunu vurgulayan Karayel, sunlari kaydetti:

"Terörle ve silahla bir yere varilmaz, bu isin sonu yok. Terörün sonu ya ölümdür ya cezaevi. Çocuklarin önlerinde güzel bir hayat ve gelecek varken dagda kalmanin, piyon olmanin bir anlami yok. Bu gençlerimizi, bu çocuklarimizi piyon olarak kullaniyorlar. Devletimizin, hükümetimizin, Sayin Cumhurbaskanimizin, Içisleri Bakanimizin, Dogu ve Güneydogu bölgelerindeki halka götürdügü sefkate inaniyoruz, güveniyoruz. Annelerimizi destekliyoruz. Genç yavrularimiz geri gelsin, yuvalarina kavussunlar, anne hasretini gidererek gözyaslarini silsinler. Gençlerimize buradan sesleniyorum, düsünün, tasinin, önünüz açik, gelin devletin sefkatine siginin. Annenizin, babanizin gözyaslarini silin. Dagin, terörün, silahin bir faydasi yok."

- "Bunlar Kürtlerin düsmani"

Oglu 2016'da daga kaçirilan Semsettin Özcan da Diyarbakir ve Mus'ta eylemlerine devam edecegini söyledi.

HDP'nin çocuklarini götürerek PKK'ya teslim ettigini belirten Özcan, söyle konustu:

"Bunlar Kürtlerin düsmani. Türkiye'de sadece tek bir bayrak var o da Türk bayragi. Allah, Belediye Baskanindan razi olsun, bize destek verdi. Çok memnun olduk. Eylemimize devam ediyoruz. Çocuguma sesleniyorum, sesimi duyuyorsan gel teslim ol, orada kalma."

Eylemde göz yaslarina hakim olamayan anne Gülbahar Teker ise Mus'taki eylemlerinde 10 haftayi geride biraktiklarini ifade ederek, "Korkmuyoruz, buradan gitmiyoruz. 'Çocuklariniz bizde degil' diyorlar. Bizim çocuklar onlarin yaninda, elimde kanitim var. Çocuklarimizi getirip bize versinler. Onlar gelinceye kadar buradayiz. Ölene kadar eyleme devam edecegim. Oglum, beni seviyorsan gelip teslim ol." dedi.

Kaynak: AA