Medya-Is, Kirsehir'de AA'nin Fotograflarindan Olusan 'Direnen Filistin' Konulu Sergi Açti

Medya-Is Sendikasi tarafindan Kirsehir'de, Anadolu Ajansi fotograflarindan olusan "Direnen Filistin" adli sergi açildi.

Kirsehir Gazeteciler Cemiyeti is birliginde Cumhuriyet Meydani'nda düzenlenen fotograf sergisinin açilis kurdelesini, Kirsehir Belediye Baskani Selahattin Ekicioglu, Kirsehir Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Yilmaz, Kirsehir Gazeteciler Cemiyeti Baskani Mehmet Emin Turpçu, Hak-Is Kirsehir Il Baskani Hizir Gürler, Kirsehir Valiligi Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Osman Demir, Medya-Is Sendikasi yöneticileri ve diger katilimcilar kesti.

Programin açilisinda konusan Baskan Ekicioglu, Filistin üzerindeki baskilarin 1960'li yillarda basladigini, o zamanki baskilarin bugünlerde yasananlarin habercisi oldugunu söyledi.

O yillarda Filistin'i Islam cografyasinin sahipsiz biraktigini belirten Ekicioglu, "Türkiye gibi çok az ülke sahip çikti. Bizler Filistin halkinin yaninda olmaya devam edecegiz. Türk halki ezenin degil ezilenin, mazlumun yanindadir. Basin emekçilerinin Filistin'deki zulmü dünyaya duyurmalari, canlari pahasina çekimlerini yapmalari, haber geçmeleri bizim için çok önemli. Bu mücadeleyi bos birakmazsak, onlari yalniz birakmazsak Filistin halki direnmeye devam edecek. Böyle bir sergiyi Kirsehir halkiyla bulusturduklari için basin emekçilerine çok tesekkür ediyorum." dedi.

Medya-Is Genel Baskan Yardimcisi Dilek Atçeken de Filistin halkina yönelik yillardir süren ve son zamanlarda siddetini daha da artiran saldirilarin herkesin yüregini yaktigina, Bati dünyasi basta olmak üzere uluslararasi medya kuruluslarinin yasananlari görmezden geldigine dikkati çekti.

Anadolu Ajansi'nin Filistin gerçegini tüm çiplakligiyla dünyaya duyurmaya çalistigini vurgulayan Atçeken, sunlari kaydetti:

"Israil, görevini yapan gazetecilere saldirarak, medya kuruluslarinin binalarini bombalayarak, yaptigi zulmün dünyaya duyurulmasina engel olmaya çalismaktadir. Biz de bu noktadan hareketle Filistin'de yasananlari, ülkemiz halkina daha çarpici yansitmak amaciyla, görevinin basinda saldiriya ugrayan, hayatini kaybeden meslektaslarimiz ve yillardir kararlikla onurlu direnisini sürdüren Filistin halkina ithafen bu sergiyi düzenledik. Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ile Anadolu turumuzun ikinci duraginda Kirsehir'de sizlerle olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

Stantlarda sergilenen 83 fotografi inceleyen konuklara, Medya-Is Genel Baskan Yardimcisi Cemal Sonsay ve genel sekreter Sinan Özer bilgi verdi.

Sergi, iki gün boyunca ziyarete açik olacak.

Kaynak: AA