Libya Basbakani Dibeybe Açiklamasi 'Savaslara Dönüsü Ve Devletin Gelecegiyle Oynanmasini Reddediyoruz'

Libya Basbakani Abdulhamid Dibeybe, Libya'nin artik savaslar dönemine geri dönmeyecegini söyledi.

Libya konulu 2. Berlin Konferansi için Almanya'da bulunan Dibeybe, Twitter hesabindan paylastigi mesajlarda, "Ulusal Birlik Hükümetinin temsilcileri olarak, Libyalilarin istikrarli bir devlet umutlarini tasiyarak Berlin'e geldiklerini" belirtti.

Dibeybe, paylasiminda, "Savaslara dönüsü ve devletin gelecegiyle oynanmasini reddediyoruz. Halkimizin refaha, ülkemizin istikrara kavusmasi için tüm gayretimizi sarf edecegiz." ifadelerine yer verdi.

Libya Basbakani, Berlin'e, "Birinci Berlin Konferansinda katilimcilar tarafindan verilen taahhütleri yenilemek ve Libya'nin istikrarini, toprak bütünlügünü, birligini desteklemenin yani sira ülke halki ve ulusal egemenliginin korunmasi için en iyi çözümler üzerinde Libya'nin dostlariyla ittifak saglamak" için geldigini kaydetti.

Aralik ayinda yapilmasi planlanan seçimlere atifta bulunan Dibeybe, "Önümüzde birçok zorluk var, ancak demokrasiye ulasmak ve Libya halkina dürüst ve adil seçimler yoluyla temsilcisini seçme konusunda güven verilmesi için büyük bir firsat var." degerlendirmesinde bulundu.

Dibeybe, "Libya tarihinin bu önemli asamasinda uluslararasi toplumu birlestirmenin ve Libya halkinin sesinin duyulmasini saglamanin hayati önem tasidigina" isaret etti.

Libya'daki siyasi süreç ve 24 Aralik seçimlerinin ele alinacagi Ikinci Berlin Konferansi, Birlesmis Milletler (BM) ve Almanya himayesinde, Türkiye'nin dahil oldugu uluslararasi aktörlerin katilimiyla bugün toplaniyor.

Kaynak: AA