Kars Milletvekilleri Arslan Ve Kiliç'tan Müjde!

AK Parti Kars Milletvekillerinin girisimleriyle Kagizman Ilçe Halk Kütüphanesi 6 Temmuz 2021 tarihinde ihale edilecek, Sarikamis Ilçe Halk Kütüphanesi’nin sirada oldugu ögrenildi.

Kars Milletvekilleri Arslan Ve Kiliç'tan Müjde!
Kars Milletvekilleri, 65.Hükümet Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Ahmet Arslan ve TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyon Baskani Prof.Dr.Yunus Kiliç, Kagizman Ilçe Halk Kütüphanesi’nin 6 Temmuz tarihinde ihale edilecegini, Sarikamis Ilçe Halk Kütüphanesi’nin de sirada oldugunu ifade ettiler.

Konuyla ilgili olarak ortak yazili açiklama yapan millletvekilleri Arslan ve Kiliç, “Kagizman ve Sarikamis halkina ve gençlere hizmet vermek üzere modern birer kütüphanenin ilçelerimize kazandirilmasi amaciyla yatirim programina aldirdigimiz ve ihale hazirlik çalismalari devam eden projelerden Kagizman Halk Kütüphanesinin ihalesi Il Özel Idaresi Genel Sekreterligi marifetiyle ilana çikilmis olup, yapim isine yönelik teklifler 6 Temmuz günü alinacaktir” dediler.

Milletvekilleri Arslan ve Kiliç açiklamalarinda su ifadelere yer verdiler:

“Kütüphanenin yapimina en kisa sürede baslanip hizmete sunmaya amaçladigimiz modern Kagizman Ilçe Halk Kütüphanesi; Kagizmanli hemserilerimize ve yararlanacak misafirlerimize hayirli ve ugurlu olsun. Ayrica; yatirim programina aldirdigimiz Sarikamis Ilçe Halk Kütüphanesi ile ilgili süreçler devam etmekte olup, en kisa sürede ihale edilebilmesi için çalismalarimiz devam ediyor. Ilçelerimize ve Kars’imiza hayirli ve ugurlu olsun.”

Halk Kütüphaneleri Engelli Erisebilirlik Yönetmeligine uygun olarak hazirlanacak. Bodrum+Zemin+2 Normal kattan olusan ve toplam insaat alani yaklasik 3 bin metrekare olacak.

Kagizman Ilçe Halk Kütüphanesi’nde çocuk 0-3 yas arasi bölümü, Çocuk 3-6 yas arasi bölümü, Genç 6-12 yas arasi bölümü, Engelli çalisma bölümü, Bireysel çalisma alani, Okuma salonu 1, Okuma salonu 2, Görsel ve Sesli Kaynak Arastirma Alani, Egitim sinifi, Kafeterya, Fuaye Sergi Alani ve Çok Amaçli Salon ve Sahne bulunacak.
Kaynak: İHA