Esnaf TOKI Bölgesi Çevre Düzenleme Çalismalariyla Daha Güzel

Melikgazi Belediyesi Mimarsinan, Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Esnaf TOKI’nin içinde yer alan derede islah ve çevre düzenlemesi çalismasinin 1. etabini tamamladi.

Esnaf TOKI Bölgesi Çevre Düzenleme Çalismalariyla Daha Güzel
Yapilan çalismalar sonucunda yogun nüfuslu bölgeye büyük bir yesil alan, park, yürüyüs yollari, köprü, ve futbol sahasi yapildi. Mimarsinan, Bahçelievler Mahallesi’nde teknik ekibiyle saha gezisi yaparak yapilan çalismalari yerinde inceleyen Melikgazi Belediye Baskani Dr. Mustafa Palancioglu, “Burada bulunan bu uzun dere Mimar Sinan’a kadar gidiyor. Geçtigimiz yil burasi gerçekten çok kötü atil bir durumdaydi. Maalesef Devlet Su Islerinin isi uzayinda vatandasimizin magduriyetini önlemek için belediye olarak burayi yaptik. Göz alabildigince yesil alan ve hemen yani basinda yürüyüs yolu, agaçlandirmasi ve isiklandirmasi ile burayi komple düzenledik. Simdi de insallah yolun sag tarafini plana aliyoruz. Bir sene içerisinde de yolun sag tarafina buna benzer bir formatta yaparak dereyi de güzel bir hale getirecegiz. Yani bu bölgeyi güzellestiriyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak su anda 58 mahallede çalisiyoruz. Her mahallenin her bölgesinde farkli ihtiyaçlar var. Burada köprü yaptik vatandas dereden karsiya geçsin diye. Burasi gerçekten Esnaf TOKI’yi çok rahatlatan bir çalisma oldu. Ayni sekilde yine bu köprüden bir tane daha devamina yaparak bu bölgedeki vatandasi biraz daha rahatlatacagiz. Gelecek sene ikinci etap bittiginde de güzel nezih bir bölge oraya çikacak. Hayirli olsun” dedi.

Bahçelievler Mahalle Muhtari Rukiye Köse yapilan hizmetler için Melikgazi Belediyesi’ne tesekkür ederek, “Allah razi olsun kendilerinden. Devlet Su Islerine basvurdugumuzda ‘biz bu dereyi yapamayiz’ dediler. Burada 5 bin kisilik bir nüfusumuz tasindi. Esnaf TOKI resmen bir çöplük halindeydi, atil durumdaydi. Allah razi olsun baskanimiz çok duyarli. Vatandasimiz rahat etsin harika bir dere kenari yapti. Buna ilaveten yürüyüs yollari ve harika bir köprü, çocuklar için harika bir robotik park ve futbol sahasi yapti. Baskanimiz iyi ki varsiniz, çok tesekkür ediyorum. Ayni zamanda bizim mahallenin büyük bir sorunu olan kurban pazar yerini de kazandirdi. Mahallemizde baskanimizi çok seviyor” diye konustu.

Kaynak: İHA