Edirne'nin Kesan Ilçesinde YKS Aninda 'Sessiz' Olunmasi Için Bir Dizi Önlem Alindi

Kesan Belediyesi, milyonlarca ögrencinin gelecegine yön verecek Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) öncesinde tüm ilçeye brosürlerle sessizlik çagrisinda bulunacak.

Kesan Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu, yaptigi yazili açiklamada, hafta sonu düzenlenecek YKS için tüm ögrencilere basarilar diledi.

Sinavda ögrencilerin dikkatini dagitacak ses veya gürültü yapilmamasi konusunda bazi önlemler aldiklarini anlatan Helvacioglu, "Sessiz ol Kesan" basligi ile bastirtildiklari brosürleri tüm ilçeye dagitacaklarini belirtti.

Sinav esnasinda adaylarin konsantrasyon ve motivasyonlarinin etkilenmemesi için harekete geçtiklerini vurgulayan Helvacioglu, sunlari kaydetti:

"Çocuklarimizin gelecegi Türkiye’nin gelecegi' basligiyla sinav boyunca sessizligin saglanmasi konusunda tüm çabayi gösterecegiz. Pazarci esnafimizin geçen yillarda oldugu gibi bu yil da sessizligin saglanmasi için gereken hassasiyeti göstereceginden eminiz. Sinav binalari etrafinda pazaryeri, insaat alanlarini denetlemek için zabita personelimiz ve emniyet birimlerimizden olusan özel bir ekip sinav süresi boyunca görev yapacak.

Belediyemizin santiyelerinde çalismalara ara verecegiz. Temizlik Isleri Müdürlügümüze bagli ekiplerimiz de bu süre zarfinda çalismalara ara verecek. 1 yil boyunca edindikleri bilgi ve birikimlerin kisitli bir süre içerisinde ortaya koyarak geleceklerine yön verecek çocuklarimiza basarilar dilerim. Lütfen sinav süresi boyunca sessiz olalim."

Kesan Belediyesi sinav öncesinde belirli noktalarda sürücülere uyari brosürleri dagitacak.

Kaynak: AA