Depremzede Çocuklar Geleneksel Oyunlarla Eglendi

Elazig’da “Geleneksel Çocuk Oyunlari Projesi” kapsaminda konteyner kentte kalan çocuklar doyasiya eglendi.

Depremzede Çocuklar Geleneksel Oyunlarla  Eglendi
Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegi tarafindan çocuklarin zararli aliskanlik edinmelerine karsi farkindalik olusturmak amaciyla unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunlari bugüne tasima ve kaynasma adina yürütülen Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan desteklenen “Geleneksel Çocuk Oyunlari Projesi” kapsaminda Kirklar Mahallesi konteyner kentte etkinlik gerçeklestirdi. Düzenlenen etkinlikte çocuklara,maske, kolonya, tohumlu oyun setleri ve top hediye edildi. Elazig Belediyesi Mehter Takimi tarafindan verilen konser sonrasi Vali Erkaya Yirik ve protokol üyeleri çocuklarla çesitli oyunlar oynadi. Hediyeler ile mutlu edilen çocuklar, unutulmaya yüz tutmus oyunlarla doyasiya eglenceli bir gün geçirmeleri saglandi.

Etkinlige Vali Erkaya Yirik, Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas, Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegi Genel Baskani Yücel Can, STK Temsilcileri, kurum öüdürleri ile konteyner kentte kalan aileler ile çocuklar katildi.

Sivricede “Geleneksel Çocuk Oyun Parki Projesini” hayata geçireceklerini dile getiren Idareci ve Bürokratlar Birligi Dernegi Genel Baskani ve Proje Koordinatörü Yücel Can “ Geleneksel oyunlarla çocuklara örnek olmaliyiz. Türkiye’de ilk kez 2012 yilinda Elazig’da baslattigimiz bir projeyi insallah bu sene valimizin de destegi ile Elazig’da Geleneksel Türk Çocuk Oyunlari parkinin da yapimini baslatacagiz” dedi.

Bu tarz etkinliklerin çocuklarin kültürel gelisimleri adina önemli oldugunu dile getiren Firat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktas ise” Özellikle bizim Türk toplumuna ait unutulmaya yüz tutmus bir takim geleneksel çocuk oyunlarimizin bir nebzede olsa çocuklarimiza hatirlatilmasi ve kitle iletisim araçlarindan uzak tutulmasi amaciyla yapilan bu etkinlik ilimiz adina önem tasimaktadir” diye konustu.

Devletin tüm imkanlari ile gerek konteyner da kalan gerek ise depremzede olan vatandaslarin yaninda oluklarini vurgulayan Vali Erkaya Yirik da” Yapilan etkinligin konteyner kentte yapilmasinin çok isabetli bir karar olmustur. Deprem yasamis bir vilayette öncelikle çocuklari mutlu edelim, onlari eglendirelim, geleneksel çocuk oyunlari vesilesi ile mutluluklarina mutluluk katalim, havalari degissin, ortamlari degissin çocuklara moral olsun, normal hayatin her daim devam ettigi anlayisinin idrakini de bir vesile yasatalim istemisler ben kendilerine tesekkür ediyorum. Devletin tüm imkanlari ile gerek konteyner da kalan gerek ise depremzede olan vatandaslarin yanindadir. Devletimiz güçlüdür bu gücünü de her zaman halkinin faydasina kullanmistir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA