CHP, Istanbul Seçimlerinin 2. Yilinda 39 Ilçede Saha Çalismasi Yapti

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba: 'Istanbul'un degerlerine sahip çikmamiz gerekiyor. Bu kente katkisi olan herkesin anilmasi gerekiyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 23 Haziran 2019 Istanbul seçimlerinin 2. yil dönümünde 39 ilçede es zamanli saha çalismasi gerçeklestirdi.

Saha çalismasi kapsaminda CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, partisinin Fatih Ilçe Baskanliginda partililerle kahvaltida bir araya geldi.

Agbaba, burada yaptigi konusmada, 2019 seçimlerinde Fatih'te gezip dolastiklarini kaydederek, "Çok az farkla kaybettik. Umarim önümüzdeki dönemde Fatih'i CHP yönetir. Istanbul nasil ki CHP'yi hak ediyorsa Fatih de CHP'yi hak ediyor." ifadelerini kullandi.

Agbaba, Istanbul'un önemli bir kent oldugunu dile getirerek, "Istanbul önemli bir ilimiz. Dünyanin en güzel ili diyebiliriz. Içinden deniz geçen bir il göremezsiniz. Istanbul'un degerlerine sahip çikmamiz gerekiyor. Bu kente katkisi olan herkesin anilmasi gerekiyor. Istanbul'u Türkiye'ye armagan eden Fatih Sultan Mehmet'i rahmetle minnetle anmamiz gerekli. Fatih bizim en önemli kilometre taslarimizdan bir tanesi. Çag açip çag kapatmis bir insan. Hepimizin Fatih Sultan Mehmet'e sahip çikmasi gerekiyor. Çakmak çakmak gözleriyle bakip 'Geldikleri gibi giderler' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü de unutmamamiz gerekiyor. Onlarin degerlerini de unutmamamiz gerekiyor. O nedenle Istanbul'u CHP'nin, Ekrem Imamoglu'nun yönetmesi önemli." degerlendirmesini yapti.

Sehremini Mahallesi'ndeki esnafi da ziyaret eden Agbaba, "Size Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu'nun ve Ekrem Imamoglu'nun selamlarini getirdim. Seçimi kazandigimiz için tesekkür ediyoruz." diye konustu.

Veli Agbaba'ya, CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdogan, CHP Fatih Ilçe Baskani Soner Özimer de eslik etti.

- Esenler'de saha çalismasi

Esenler'deki saha çalismasina katilan CHP Grup Baskanvekili Engin Özkoç ise ilk önce partisinin Esenler Ilçe Baskanliginda partililerle kahvaltida bir araya geldi.

Burada konusma yapan Özkoç, Kemal Kiliçdaroglu'nun önderliginde, CHP'nin 100 yillik birikimiyle tarimla esnafla isçilerle ilgili bütün projelerinin hazir oldugunu belirterek, "Bizim derdimiz AKP degil, bizim isimiz Türkiye. Biz Türkiye'yi ayristirmadan, biz birlik ve beraberlik içerisinde güçlü, bütün dünya tarafindan itibarli bir Türkiye'yi ne kadar zaman içerisinde tekrar insa edebiliriz, bunu tartisiyoruz, bunu konusuyoruz. Bunun için kadrolarimiz var, bunun için yetismis insanlarimiz, inançli örgütümüz var." dedi.

Konusmanin ardindan Özkoç, CHP Antalya Milletvekilleri Aydin Özer, CHP Esenler Ilçe Baskani Bülent Ütebay ve partililer, Atisalani Caddesi'nden baslayarak Esenler'deki esnafi ziyaret etti.

Kentteki saha çalismalarina; Büyükçekmece'de CHP Grup Baskanvekili Engin Altay, Beykoz'da CHP Genel Baskan Yardimcisi Yüksel Taskin, Pendik'te CHP Genel Baskan Yardimcisi Fethi Açikel, Ümraniye'de CHP Genel Baskan Yardimcisi Onursal Adigüzel ve Kagithane'de CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu katiliyor.

Kaynak: AA