Baskan Yilmaz, Gönül Bagi Ekibine Plaketle Tesekkür Etti

Salginin Türkiye’de görüldügü ilk günden bugüne kadar ilçede seferberlik ilan eden Toroslar Belediyesi, 17 günlük tam kapanma döneminde baslattigi Gönül Bagi Projesiyle de vatandaslarin ihtiyaçlarini ve tüm taleplerini karsiladi. Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, Gönül Bagi Destek Birimlerinde gece gündüz demeden özveriyle çalisan 408 personeline, belediye meclis üyelerine, gönüllülere ve teskilatlara plaket vererek tesekkür etti.

Baskan Yilmaz, Gönül Bagi Ekibine Plaketle Tesekkür Etti
Toroslar Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, korona virüsle mücadele kapsaminda uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde Gönül Bagi Projesini hayata geçiren belediye, Destek Birimi ekipleriyle hem psikolojik hem de ekonomik anlamda zor bir süreç yasayan vatandaslarin yaninda olmustu.

40 bin çagri cevaplandirildi

408 personelin görev aldigi ve gönüllü vatandaslarin da destek verdigi proje kapsaminda Gönül Bagi Destek Hattina gelen 40 bin çagri cevaplandirildi, 38 bin 538 ihtiyaç sahibi vatandasa erzak kolisi dagitildi. Destek Birimlerine iletilen 7 bin 186 talep ve ihtiyaç yerine getirilirken, 3 bin 317 engelli bireyin ve 13 bin 419 yasli vatandasin yardimina kosuldu.

Baskan Yilmaz’dan plaketle tesekkür

Toroslar Belediye Baskani Yilmaz, bu çalismalari gece gündüz demeden özveriyle gerçeklestiren personeli, teskilatlar, belediye meclis üyeleri, İçel Motosiklet Spor Kulübü üyeleri ve gönüllüler ile bir araya gelerek tek tek tesekkür edip, plaket takdim etti.

Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçeklestiren plaket töreninde konusan Baskan Yilmaz, tam kapanma sürecinde belediye olarak güzel imtihan verdiklerini belirterek, "Iki yili askin süredir belediye baskaniyim. Vatandasimiza en yogun ve gereken zamanda en güzel hizmet götürdügümüz bir dönem oldu. Bu projeyi gerçeklestirdigimiz için kendimle, belediyemizle, teskilatlarimizla, personelimizle gurur duyuyorum. Hepinizin eline, yüregine saglik" dedi.



“Bu güzelligin, yasadigim bu duygunun maddi bir karsiligi yok”

Sürecin Toroslar’da güvenli bir sekilde devam etmesinde belediye personelinin büyük emeginin oldugunun altini çizen Yilmaz, "Uzun zamandir pandemi illetiyle savasiyoruz ve uzun zamandir sizlerle bu salonda bir araya gelememistik. Bugüne nasip oldu. Insallah daha güzel günlerde yine hep beraber el ele, gönül gönüle olacagiz. Belediye olarak hemsehrilerimizin birçok ihtiyacini karsiladik, birçok eksigi giderdik, kayitsiz sartsiz ihtiyaç sahiplerinin kapilarina kadar gittik. Bu güzelligin, yasadigim bu duygunun maddi bir karsiligi yok. Bu açidan çok mutluyum. Daha güzel ve basarili çalismalarimiza devam edecegiz. Bizi dik ve ayakta tutan esas motivasyonumuz, dogru yerde, dogru zamanda, dogru sekilde yaptigimiz çalismalarin toplumda yansimalarini görmek ve hissetmek" diye konustu.



"Gönül Bagi Projemize hazirlikliydik"

Toroslar’in yüzde 70’inin Gönül Bagi Projesinde yapilan çalismalari duyduguna ve herkesin siyasi parti gözetmeksizin bu hizmetten memnun kaldigina dikkat çeken Yilmaz, "Salgin sürecinde son bir yilda sevdiklerimizi kaybettik. Vatandaslarimizin maddi ve psikolojik olarak sikintilari vardi. Toplumumuzda sosyal dayanisma çok önemlidir. Birçok sikintiyi da bu sosyal dayanismayla atlatiriz. Devletimiz de bu süreçte birçok yardim yapti ve yapmaya da devam ediyor. Tam kapanmada büyüklerimize bakan yakinlarinin onlara ulasamayacaklarini da düsündük. Çalisma arkadaslarimizla yaptigimiz ilk toplantida seferberlik ilan ettik. Ihtiyaç sahiplerine ulastikça, isitme cihazindaki pili bitmis kardesimizin pilini temin edince, hemsehrilerimizin ihtiyaçlarini giderdikçe, insanlarimizin yüzündeki gülümsemenin gözlerine yansidigini ve bu projeyi benimsediklerini gördükçe bizler daha çok mutlu olduk. Bu projenin en önemli özelligi ise belediye çalisanlarimizin ayni anda ayni çalismada yer almasidir. Hep beraber kolektif bir sekilde gönül bagimizi kurduk. Bu projeden faydalanan hemsehrilerimizle karsilastigimizda gurur duyuyorum. Her zaman söyledigimiz gibi bir ailenin her ferdinin derdi bizleri ilgilendiriyor. Bu, bizim sosyal belediyecilik anlayisimiz. Bu proje de bu sözümüzü gerçeklestirdigimiz proje oldu. Herkese çok tesekkür ediyorum. Daha da büyüyerek, daha çok hizmet ederek ve daha çok vatandasimiza ulasarak Toroslarimizi daha da güzellestirecegiz" ifadelerini kullandi.

Baskan Yilmaz, konusmasinin ardindan Gönül Bagi ekibine, teskilat baskanlarina ve üyelerine, belediye meclis üyeleri ile gönüllü vatandaslara plaket takdim ederek tesekkür etti.
Kaynak: İHA