Baskan Akagaç Açiklamasi ''Uluslararasi Ögrencilerimize Ilçemizin Sanli Tarihini Anlattik''

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Sürekli Egitim Merkezi tarafindan uluslararasi ögrencilerine yönelik olarak düzenlenen oryantasyon faaliyetleri çerçevesinde Dumlupinar Sehitligine ziyaret gerçeklestirildi.

Baskan Akagaç Açiklamasi ''Uluslararasi Ögrencilerimize Ilçemizin Sanli Tarihini Anlattik''
(DPÜ) Dumlupinar Üniversitesi’nin kurulus ve kurtulus sehri Kütahya’nin taninirliginin artirilmasi ve tüm dünyaya anlatilmasi hedefinin gerçeklestirilmesi için Rektör Prof. Dr. Kâzim Uysal ve Uluslararasi Ögrencilerden Sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Atilla Batur’un destekleriyle düzenlenen gezide, üniversitenin logosunda da yer alan Sehit Sancaktar Mehmetçik Aniti ile Dumlupinar Sehitligi, Sehit Baba - Ogul Aniti’ni ziyaret eden uluslararasi ögrenciler, burada Istiklâl Marsi ve Kur’an-i Kerim okuyarak dua etti. Gezi sirasinda ögrenciler Islam cografyasinin da kurtulusunu simgeleyen topraklarda millî ve manevi degerler hakkinda bilgilendirildi.

Ögrencileri Dumlupinar ilçesinde karsilayan Belediye Baskani Semsettin Akagaç, yaptigi açiklamada, ’’Ögrencilerimize gezi sirasinda tarihi yerlerin önemi hakkinda bilgilendirme yaptik. Ilçemizin önemi hakkinda gerekli olan tüm bilgileri verdik. Son olarak ögrencilerimize ögle yemegi ikraminda bulunduk. Gezinin düzenlenmesinde ve ilçe tanitiminda emegi olan herkese tesekkür ederim’’ dedi.

Kaynak: İHA