Bakan Varank, Kocaeli'de Darbedilen Basin Mensubunu Ziyaret Etti

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank: '(IYI Partili Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki kaçak yapilar) Milletin temsilcisi böyle bir imar yolsuzlugu, hazine arazisi isgali yapamaz'.

Bakan Varank, Kocaeli'de Darbedilen Basin Mensubunu Ziyaret Etti
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntülerken darbedilen basin mensubunu ziyaret etti.

Bakan Varank, saldiriya ugrayan IHA muhabiri Mustafa Uslu'yu Darica ilçesindeki evinde ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti.

Varank, olaya iliskin görüntüleri izledigini belirterek, "Kanlar içinde görünce çok üzüldüm." dedi.

Uslu'ya kirilan drone yerine yenisini hediye edecegini söyleyen Varank, söyle konustu:

"Gerçekten böyle alçakça bir sey olamaz. Hem ortada bir ahlaksizlik var hem bir usulsüzlük var. Bunu çeken gazeteciye de siddet uygulamak gerçekten kabul edilebilir bir sey degil. Normalde basin örgütlerinin ayaga kalmasi lazim. Gerçekten insan üzülüyor. Bir partinin grup baskanvekilinden bahsediyoruz. Ortada bir imar yolsuzlugu var, açik seçik sekilde yolsuzluk yapilmis, onun üstüne hazine arazileri isgal edilmis, milletin mali isgal edilmis. Simdi çok yüzsüzce bu isleri yapan insanlar, bu usulsüzlügü yapip kendi yerini kendi yikmiyor, onu da devlet gidip yikmak zorunda kaliyor mahkeme karari sonrasinda.

Bir partinin grup baskanvekili bir imar yolsuzlugu yapip hazine arazisini isgal edip ondan sonra da adamlarina bir gazeteciyi dövdürüyor. Baktim, kuru bir özür dilemis. Bu öyle özürle geçistirilecek bir konu degil. Ne diyorlar bir konu gündeme geldiginde 'Iktidar istifa etsin.' Bu istifa müessesi sadece iktidar için geçerli degil. Milletin temsilcisi böyle bir imar yolsuzlugu, hazine arazisi isgali yapamaz. Bunu yapanin o Mecliste yeri yoktur."

- "Bu isin her türlü takipçisi olacagiz"

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in grup toplantisina da deginen Varank, "Senden hiç bahsetmiyorlar. Böyle geçistirmekle oluyor mu? Bence burada hesap vermesi gerekenler var. Bu hesabi da milletimizin sormasi lazim. Böyle bir sey olmaz. Biz de takipçisi olacagiz. Insallah size her türlü destegi verecegiz." dedi.

Varank, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaskaninin Kocaeli'de yapacagi ziyaret ve toplantilara katilmak üzere kente geldigini belirterek sunlari kaydetti:

"Gelirken dedim ki Mustafa'ya mutlaka ugramam lazim. Bu isin her türlü takipçisi olacagiz. Bunu tekrar vurgulamamiz lazim, yani bir imar yolsuzlugunu bir partinin grup baskanvekili yapip sadece ben bunun takipçisi olacagim, 'özür diliyorum'la geçistiremez. Bunun bedelini ödemesi lazim. Genel baskaninin da bedelini ödemesi lazim. Bir yolsuzluk yapiyorsun, üstüne siddet uyguluyorsun. Bunun altindan kalkmamalari lazim, bunun hesabini vermeleri lazim. Genel baskanlari, bu isin geregini yapmiyorsa o da bu isin sorumlusudur. Böyle bir adami ya partinde tutmayacaksin ya da milletvekilliginden istifasini isteyeceksin. Bu gerçekten kabul edilebilir sey degil. Büyük geçmis olsun."

Varank, 25 Eylül'de dügünü oldugunu söyleyen Uslu'ya, "25 Eylül'de dügüne geliyoruz insallah." dedi.

Olay anini anlatan Uslu da saldiranlarin öldürme niyetinde oldugunu, kafasina çok kez tekme atildigini, jandarmayi görünce grubun eylemini sonlandirdigini kaydetti.

Anne Songül ve baba Salim Uslu da çocuklarini kanlar içinde görünce büyük üzüntü ve panik yasadiklarini anlatti.

Kaynak: AA