Akdeniz'de Dezenfekte Çalismalari Araliksiz Sürüyor

Akdeniz Belediyesinin korona virüs salgini ile mücadele kapsaminda cami, mescit, Kur’an kurslari gibi ibadethaneler ile okullara yönelik dezenfekte ve temizlik çalismalari ilçe genelinde araliksiz devam ediyor.

Akdeniz'de Dezenfekte Çalismalari Araliksiz Sürüyor
Korona virüs salginin Türkiye’de görüldügü ilk günden bu yana halk sagliginin korunmasi ve sürdürülmesi amaciyla tüm ilçede seferberlik baslatan Akdeniz Belediyesi, 1 Temmuz 2021 tarihinde baslayacak yeni döneme gidilirken de salgina karsi mücadelesini yogun sekilde sürdürüyor.

Mobil ekip, ilk günden beri sahada hizmet veriyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Park ve Bahçeler Müdürlügüne bagli kurulan ve özel donatilmis son teknoloji bir araç ile güçlendirilen mobil dezenfekte ekibi, cami, mescit, Kur’an kurslari gibi ibadethaneler, ayrica egitim yuvalari olan okullarda dezenfekte ve temizlik çalismalarina yogun ve araliksiz bir sekilde devam ediyor. Belirledikleri plan ve program dahilinde hizmet veren mobil ekip, rutin çalismalarinin yani sira, özellikle cuma namazlari öncesi vatandaslarin yogun ve kalabalik olarak gittigi ibadethanelerin her kösesini ilaçlayip virüse karsi dezenfekte ediyor, vatandaslarin daha saglikli kosullarda ibadetini ifa etmesini sagliyor.

Cadde ve sokaklar da dezenfektanli su ile yikaniyor

Dezenfeksiyon ekipleri, ayrica ilaçli su doldurulmus arazözler yardimiyla da kent merkezi ve kirsal mahallelerde, insan kalabaliklarinin olustugu cadde, sokak ve pazar yerlerini yikayip salgina karsi dezenfekte ediyor. Yine ilçe genelinde bulunan binlerce çöp konteyneri de belirli periyotlarda ilaçli su ile yikanip temizleniyor.

Ekiplerin, salgin ile mücadelede atilan normallesme adimlari ile birlikte Akdeniz sinirlarinda bulunan ibadethane ve okullarin yani sira, hastaneler, aile sagligi merkezleri, saglik ocaklari, eczaneler, pazar yerleri ile is yerleri ve AVM’lere yönelik dezenfekte ve hijyen çalismalari araliksiz sürecek.
Kaynak: İHA