ABD Senatosu Dis Iliskiler Komitesi Yunanistan'a Askeri Yardim Yasa Tasarisini Onayladi

.

ABD Senatosu Dis Iliskiler Komitesi, Yunanistan'a yönelik askeri malzeme ve egitim yardimini ön gören yasa tasarini oy birligi ile onayladi.

ABD Senatosu Dis Iliskiler Komitesi , Komite Baskani Demokrat Bob Menendez ve Komite Üyesi Cumhuriyetçi Marco Rubio tarafindan 9 Haziran'da sunulan ve "ABD- Yunanistan Savunma ve Parlamentolar Arasi Ortaklik Kanunu" baslikli yasa tasarisini oyladi.

Söz konusu tasari, komitedeki tüm senatörlerin onayini alarak, oylanmasi için Senato Genel Kuruluna gönderildi.

Senatonun da onayini almasi durumunda tasari, önce Temsilciler Meclisi Genel Kurulunun ardindan da ABD Baskani Joe Biden'in onayina sunulacak.

- Tasarida ne var?

Yunanistan ordusunun modernlesme sürecine ve Rusya yapimi ekipmanlardan uzaklasan geçis sürecine yönelik yardim yer aliyor. Ayni zamanda 2022-2026 mali yillarinda Yunanistan'a yillik 1,8 milyon dolar degerinde uluslararasi askeri egitim destegi saglanmasi ön görülüyor.

ABD'nin, Yunanistan'a silah alimi için dogrudan kredi vermesine de imkan taniyan tasarida, Yunanistan'in siparis verdigi F-35 uçaklarinin teslimati için de yetki veriliyor.

Ayni zamanda tasarida, Güney Kibris Rum Yönetimi, Israil, Yunanistan ve ABD arasinda bir parlamentolar arasi grup kurulmasi da söz konusu.
Kaynak: AA