Youtuber Fariz Bakhshaliyev Hakkinda Mahkeme Yakalama Emri Çikardi

Bagcilar’da su satan çocukla ilgili çektigi videodan sonra büyük tepki toplayan Azerbeycan uyruklu YouTuber Fariz Bakhshaliyev hakkinda mahkeme yakalama emri çikardi.

Bagcilar’da su satan çocukla ilgili video çektikten sonra gündeme gelen sonrasinda da videonun kurgu oldugu tespit edilen ‘halki kin ve düsmanliga tahrik veya asagilama’ suçundan 1 buçuk yila kadar hapis istemiyle yargilanan Azerbeycan uyruklu YouTuber Fariz Bakhshaliyev hakkinda mahkeme yakalama emri çikardi. Bakirköy 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya, sanik avukati katildi.

Sanik avukati, “Müvekkilim yurt disinda da faaliyet gösteren bir youtuberdir. En azindan yurt disindaki çekimlerini yapabilmesi için adli kontrol tedbirlerinin kaldirilmasini talep ediyoruz. Sonuçta annesi Türk vatandasi olmustur” dedi.

Savunmadan kaçtigi için ifadesi alinamayan YouTuber Fariz hakkinda mahkeme heyeti, sanigin savunmasinin alinmasi için yakalama emri çikardi. Sanigin adli kontrol tedbirlerinin kaldirilmasi istemini de reddetti.
Kaynak: İHA